Skip to main content

Cykla från Chamonix till Genevesjön

En cykelresa från alp till sjö i en av Alpernas mäktigaste miljöer.

En cykelresa från alp till sjö, från Frankrike till Schweiz. Vi börjar i lilla byn Praz-sur-Arly och passerar därefter pittoreska alpbyar till det mytomspunna Chamonix , alpinismens huvudstad, innan vi fortsätter till Martigny i Schweiz och slutligen vackra Genevesjön. Vi bjuds på fantastiska vyer under cykeldagarna med det majestätiska Mont Blanc massivet i fonden.

Underlaget varierar mellan asfalt, grus och olika stigar. En del av sträckorna är partier av etapper från Tour de France. Vi cyklar på lätta mountainbikes som passar mycket bra för denna typ av varierad cykling. Följebilen dukar upp picknick som väntar oss längs vägarna. På kvällarna njuter vi av god mat och smälter alla intryck från dagarna.

Liknande cykelresor:

Cykla från Barolo till Sanremo

Cykla i Provence

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Cykelresor
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:4Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, fyra middagar, fem cykeldagar med guide och följebil, fem luncher/picknicks, transporter enligt program, cykelhyra, bagagetransport. Ingår ej: dryck, övriga måltider, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Ankomst

Flyg till Geneve och ca 1h transfer till Chamonix, Europas alpina huvudstad. Incheckning på vårt hotell och tid för att på egen hand bekanta sig med byn. Genomgång av veckan och gemensam middag på hotellet.

Måltider: middag

 

Dag 2 Cykling till St Gervais  

Transfer till Praz-sur-Arly. Veckans första cykeltur går till största delen på asfalt och är delvis slutpartiet på en etapp på Tour de France. Vi börja cykla i kuperad terräng mot Megeve, en av Frankrikes mest exklusiva skidorter. Här stannar vi för en kaffe på ett trevligt café innan vi fortsätter färden som mestadels består av medlut ner till lunchen vid lac de Passy. Vi avslutar dagen i Servoz efter ett längre uppförslut.  Tåg tillbaka Chamonix.

40 km, +500/-500.

Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 3 Cykling till Chamonix

Efter en rejäl frukost tar vi tåget ner till Servoz där cyklarna väntar på oss. Dagen börjar med ett bra uppförslut men väl uppe ligger Chamonixdalen framför oss och vi får nu ett skönt nedlut att ta igen oss i. Vi cyklar längs en skogsstig som följer floden in till Chamonix, för att sedan passera byn och fortsätta nordöst längs dalen. Det finns flera alternativa vägar att följa och vår guide väljer den som passar gruppen bäst. Turen avslutas tillbaka på hotellet.

40 km, +900/-400.

Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 4 Vilodag i Chamonix

Dags för återhämtning! Chamonix bjuder på en uppsjö av alternativ. Ett besök med kabinbanan upp till Aiguille du Midi, 3842m, lämnar ingen oberörd. Eller ta det lilla tåget som slingrar sig längs bergsväggen upp till Montenvers, där man kan besöka Frankrikes största glaciär, 7 km lång och 200 m bred, och lära sig mer om glaciärer och deras utveckling. Nere i byn kan man besöka Alpinmuséet, strosa i affärer, eller bara sätta sig lugnt på en uteservering och njuta av byns unika kombination av fransk bergsby och kosmopolitisk puls.

Måltider: frukost

 

Dag 5 Cykling till Martigny i Schweiz

Buss till Col de Montet där cyklarna väntar på oss. Vi rullar nedför till Chatelard och passerar gränsen in till Schweiz. Vi testar en bit av en asfalterad uppförsbacke som är en känd Tour de France-etapp innan det är dags för picknick. På eftermiddagen cyklar vi såväl traktorväg som asfalterad väg och vi får se mäktiga vyer med branta vingårdar ned till Martigny-dalen. I Martigny checkar vi in på vårt hotell för de kommande två nätterna och besöker någon av byns restauranger på kvällen. 

​Måltider: frukost, lunch, 

 

Dag 6 Cykling längs vinväg Chemin du Vignoble

Från Martigny cyklar vi i kuperad terräng längs Chemin du Vignoble som vi följer hela vägen till Sion. Framme i sion gör vi ett stopp för kaffe och besök av staden. Vi tar en annan väg tillbaka och stannar för picknick längs vägen.

65 km, +200/-200. ​

Måltider: frukost, lunch

 

Dag 7 Cykling till Genevesjön

På veckans sista etapp följer vi dalgången och floden Rhone, en av Västeuropas längsta floder.  Vi kommer fram till vackra Genevesjön, lac Léman, som är en av Västeuropas största sjöar. Dagens slutmål är Ville-neuve i utkanten av Montreux. Här checkar vi in för vår sista natt på resan. Med en kall dryck i handen pustar vi ut och njuter av sjöutsikten. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag på hotellet och sammanfattar våran cykelvecka 

45 km, +100/-100. ​

Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 8 Hemresa

Utcheckning och tåg till flygplatsen.

Måltider: frukost

 

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Chamonix och Genevesjön

Det mytomspunna området runt Mont Blanc är känt för sin spektakulära miljö. Höga bergstoppar och gröna dalar. Vid foten av Alpernas högsta berg ligger Chamonix, även känt som Europas alpina huvudstad. Här hölls de första olympiska vinterspelen år 1924. Orten har ca 10 000 bofasta invånare. Till det kommer ca 100 000 besökare per dag sommartid. Chamonix har ett rikt utbud av restauranger, affärer och även mer kulturella inslag såsom museum, utställningar, mm.  Genevesjön, Lac Léman som den heter på franska, är en av Västeuropas största sjöar och ligger belägen på gränsen mellan Schweiz och Frankrike.

 • Klimat: Alpint. På sommaren runt 25 grader i dalarna och svalare på höjd.
 • Land: Frankrike
 • Språk: franska. Engelska fungerar numera ok.
 • Tidsskillnad från Sverige:  nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: Kort och kontant. Kontanter kan behövas för restauranger uppe på berget och en för en del mindre inköp. 
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Cykla från Chamonix til Genevesjön

Vi cyklar med svensktalande guide och har följebil med reservdelar, vatten och vårt bagage. Cyklingen går varierat på asfalt, grusväg och vanliga stigar. Vi kommer göra rejäla uppförsbackar och långa nedlut. Vi testar även lite mer teknisk cykling på slingrande stigar. Du bör vara van cyklist i god form. Sträckor och höjdmetrar kan du se i programmet. Luncherna avnjuter vi i form av picknicks som dukas upp i naturen. 

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Geneve. Vi har sedan en dryg timmes buss transfer till Chamonix. Vid hemresan åker vi tåg från Villeneuve till Geneve flygplats.

Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Geneve. Vid ankomst transfer Geneve-Chamonix, som man kan boka med ett av transferbolagen, exempelvis Mountain Dropoffs. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss). Vid avresa tåg från Villeneuve till Geneve flygplats. Bokas på sbb.ch

Cyklarna

 • Typ: Mountainbike med 29-tums däck
 • Växlar: 20
 • Bromsar: Handbromsar, skivbromsar
 • Sadel: Vanlig Mountainbike sadel
 • Pedaler: Dubbelsidiga. Vanliga på ena sidan, SPD-anpassade på andra sidan.
 • Bagage: Cykelväska ingår
 • Kartficka: Nej
 • Flaskhållare: Ja
 • Färddator/GPS: Nej
 • Lås: Ja
 • Reparationsset: Ja
 • Hjälm: Ingår ej
 • Övrigt: Aluminiumram
 • Tillval: Elcykel mot tillägg, måste förbokas
 • Andra cyklar med liknande specifikationer kan förekomma

Karta

Hotell

Hotell Cykla från Chamonix till Genevesjön

Hotell Cykla från Chamonix till Genevesjön

Under denna cykelvecka bor vi bekvämt de fyra första nätterna på charmiga Hotel Gustavia med toppläge mitt i byn. Hotellet är svenskägt så bli inte förvånade om flera från personalen pratar svenska. H...

Erbjudanden

3/11Vandring i Andalusien, utan flyg/transferfrån 9 995:-
3/11Vandring i Andalusienfrån 11 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg