Cykla från Chamonix till Genevesjön

En utmanande och givande cykelresa från alp till sjö.

En cykelresa från alp till sjö, från Frankrike till Schweiz. Vi börjar i den mysiga alporten Saisies  belägen på hela 1650 meters höjd. Vi passerar därefter pittoreska alpbyar till det mytomspunna Chamonix , alpinismens huvudstad, där vi bor i tre nätter innan vi fortsätter till Martigny i Schweiz och  vackra Genevesjön. Vi bjuds på fantastiska vyer under cykeldagarna med det majestätiska Mont Blanc massivet i fonden.

Det här är en resa för dig som är van att cykla och som gärna vill testa en utmaning. Vi kan utlova riktigt rolig cykling! Vi cyklar i tuffa uppförsbackar och i långa nedlut. Underlaget varierar mellan asfalt, grus och olika stigar. Många av sträckorna är partier av etapper från Tour de France. Vi cyklar på lätta mountainbikes som passar mycket bra för denna typ av varierad cykling. Följebilen dukar upp picknick som väntar oss längs vägarna. På kvällarna njuter vi av god mat och smälter alla intryck från dagarna.

Liknande cykelresor:

Cykla från Barolo till Sanremo

Cykla i Provence

Status:
Kan snart bokas

Aktivitet:Cykelresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:4Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, fem middagar, fem cykeldagar med guide och följebil, fyra luncher/picknicks, transporter enligt program, cykelhyra, bagagetransport. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Program

Dag 1 Saisies

Vi flyger till Geneve och åker därifrån ca 1,5 tim transfer till franska Saisies. Incheckning på vårt mysiga hotell som ägs en olympisk medaljör. Vi tar en rundvandring i byn innan vi äter gemensam middag på hotellet.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling till St Gervais  

Veckans första cykeltur går till största delen på asfalt och är delvis slutpartiet på en etapp på Tour de France. Vi börjar med en nedförsbacke på respektingivande 750 höjdmetrar. Efter det följer ett lättare uppåtlut mot fashionabla Mégève, en av Frankrikes mest exklusiva skidorter. Här stannar vi för en kaffe på ett trevligt café innan vi fortsätter färden som mestadels består av medlut. Dagens slutmål är St Gervais, välkänd kurort med termalbad.  

40 km, +500/-1000.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling till Chamonix

Idag väcker vi benen med en inte alltför lång uppförsbacke. Vi rullar sedan nedåt genom en fantastiskt vacker skog på en lekfullt slingrande liten asfaltsväg. Väl nere i dalen cyklar vi över till dalens andra sida för att påbörja klättringen upp med slutmålet Chamonix. Vi stannar till i genuina Servoz för en paus och Alpernas högsta berg Mont Blanc 4810 m tornar majestätiskt upp sig framför oss. Vi når så småningom fram till Chamonix, Europas alpina huvudstad. Här checkar vi in på charmiga Hotel Gustavia, känt för sin atmosfär och goda mat. Här installerar vi oss för de kommande tre nätterna.

40 km, +900/-400.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling från Chatelard i Schweiz

Idag blir det en lite snällare dag för våra ben och vi får se mycket av Chamonix’s berömda dalgång. Efter en rejäl frukost går vi tvärs över gatan från hotellet och tar tåget över till Schweiz. Vår följebil väntar på oss med cyklarna i Chatelard, där vi påbörjar dagens cykling. Vi cyklar sedan tillbaka mot Chamonix. På vägen passerar vi flera fina alpbyar och dessutom passet Col de Montet på 1461 meters höjd. Vi stannar på en trevlig restaurang för lunch. Här ser man ofta chamois, alpget, på sluttningarna. Resten av vägen ner till Chamonix går via olika stigar och vi passar på att träna lite teknik. Tillbaka på hotellet tar vi en uppfriskande dusch innan det är dags att låta sig väl smakas av Gustavias uppskattade kök. 

31 km, +450/-600.

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Vilodag i Chamonix

Dags för återhämtning! Chamonix bjuder på en uppsjö av alternativ. Ett besök med kabinbanan upp till Aiguille du Midi, 3842m, lämnar ingen oberörd. Eller ta det lilla tåget som slingrar sig längs bergsväggen upp till Montenvers, där man kan besöka Frankrikes största glaciär, 7 km lång och 200 m bred, och lära sig mer om glaciärer och deras utveckling. Nere i byn kan man beöka Alpinmuséet, strosa i affärer, eller bara sätta sig lugnt på en uteservering och njuta av byns unika kombination av fransk bergsby och kosmopolitisk puls.

Måltider: frukost

Dag 6 Cykling till Martigny i Schweiz

Efter en dags vila passar vi på att äta extra mycket till frukost för att fylla på energin till veckans mest tekniska (och roligaste) cykling på stig. Vi tar den lokala bussen upp genom dalen till Argentiere och cyklar därifrån till Le Tour, den översta byn i Chamonixdalen. Här tar vi liften upp första biten och cyklar sedan varierat upp och ner på stig in i Schweiz. Vi får även in en asfalterad uppförsbacke som är en känd Tour de France-etapp. Andra halvan av rutten går utför längs branta vingårdar och med mäktiga vyer ned till Martigny-dalen. I Martigny checkar vi in på vårt hotell och äter middag på egen hand

50 km, +1000/-1100.

​Måltider: frukost, lunch

Dag 7 Cykling till Genevesjön

På veckans sista etapp följer vi dalgången och floden Rhone, som är en av Västeuropas längsta floder.  Vi kommer fram till den vackra Genevesjön, en av Västeuropas största sjöar. Här stannar vi för en kaffe på en servering med sjöutsikt innan vi fortsätter längs med kusten. Dagens slutmål är Evian, även det en känd spa-ort. Här checkar vi in för vår sista natt på resan. Med en kall dryck i handen pustar vi ut och njuter av sjöutsikten, innan vi äter en gemensam avskedsmiddag tillsammans.

68 km, +200/-200. ​

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Hemresa

Utcheckning och transfer till flygplatsen.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Chamonix och Genevesjön

Det mytomspunna området runt Mont Blanc är känt för sin spektakulära miljö. Höga bergstoppar och gröna dalar. Vid foten av Alpernas högsta berg ligger Chamonix, även känt som Europas alpina huvudstad. Här hölls de första olympiska vinterspelen år 1924. Orten har ca 10 000 bofasta invånare. Till det kommer ca 100 000 besökare per dag sommartid. Chamonix har ett rikt utbud av restauranger, affärer och även mer kulturella inslag såsom museum, utställningar, mm.  Genevesjön, Lac Léman som den heter på franska, är en av Västeuropas största sjöar och ligger belägen på gränsen mellan Schweiz och Frankrike.

 • Klimat: Alpint. På sommaren runt 25 grader i dalarna och svalare på höjd.
 • Land: Frankrike
 • Språk: franska. Engelska fungerar numera ok.
 • Tidsskillnad från Sverige:  nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: Kort och kontant. Kontanter kan behövas för restauranger uppe på berget och en för en del mindre inköp. 
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Cykla från Chamonix til Genevesjön

Vi cyklar med svensktalande guide och har följebil med reservdelar, vatten och vårt bagage. Cyklingen går varierat på asfalt, grusväg och vanliga stigar. Vi kommer göra rejäla uppförsbackar och långa nedlut. Vi testar även lite mer teknisk cykling på slingrande stigar. Du bör vara van cyklist i god form. Sträckor och höjdmetrar kan du se i programmet. Luncherna avnjuter vi i form av picknicks som dukas upp i naturen. 

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Geneve. Vi har sedan 1,5h transfer till Chamonix. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Geneve. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss).

Cyklarna

 • Typ: Mountainbike med 29-tums däck
 • Växlar: 20
 • Bromsar: Handbromsar, skivbromsar
 • Sadel: Vanlig Mountainbike sadel
 • Pedaler: Dubbelsidiga. Vanliga på ena sidan, SPD-anpassade på andra sidan.
 • Bagage: Cykelväska ingår
 • Kartficka: Nej
 • Flaskhållare: Ja
 • Färddator/GPS: Nej
 • Lås: Ja
 • Reparationsset: Ja
 • Hjälm: Ingår ej
 • Övrigt: Aluminiumram
 • Tillval: Elcykel mot tillägg, måste förbokas
Skriv ut

Karta

Hotell

Hotell Cykla från Chamonix till Genevesjön

Hotell Cykla från Chamonix till Genevesjön

Under denna cykelvecka stannar vi en natt vardera i mysiga alporten Saisies, kända kurorten St Gervais, schweiziska Martigny och spaorten Evian vid Genevesjön. Hotellen är trevliga och ...

Avgångar & priser

  För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

  AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
  3/9Utan flyg/transferHotell Cykla från Chamonix till Genevesjön Fullt13 495:-Fullt
  3/9ArlandaHotell Cykla från Chamonix till Genevesjön Fullt16 495:-Fullt