Skip to main content

Cykla längs Costa Brava

En av våra skönaste cykelresor går till Kataloniens kust och vindistrikt.

På den här lagom lätta cykelresan trampar vi längs vackra Costa Brava-kusten och genom vindistriktet Empordá, på jakt efter bubblande Cava och ljumma bad i mysiga fiskebyar. Starten går i sevärda Girona och första etappen är lugn och skön längs de bilfria "gröna vägarna". Vi bor på flera strandnära hotell och tar fikastopp i de välbevarade medeltida byarna inåt kullarna. Historien är intressant i området, och resan bjuder även på gastronomiska utflykter i det katalanska köket, ett av världens främsta. Vi cyklar i grupp med följebil som har med sig härliga picknicks. En mycket omväxlande cykelresa som är precis lagom ansträngande för de flesta, utan grymma backar.

Aktivitet:Cykling
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (i flygresan ingår transfer t/r), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, sex cykeldagar med luncher/picknicks, cykelhyra, bagagetransport, svensk guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum, elcykel. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Girona

Efter flyget landat i Barcelona åker vi en kort transfer till den sevärda staden Girona, som bland annat har en av Europas bäst bevarade judiska stadsdelar, en betydande katedral och trevliga stadsmurar att promenera på. Välkomstmiddag på restaurang.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling till Sant Feliu de Guíxols

Efter inställning av cyklarna får vår cykelresa en perfekt start längs ”vias verdes”. Trampandet på dessa bilfria före detta banvallar går lätt och vi rullar mot kusten och Sant Feliu. Staden är kulturellt och historiskt intressant med sin vackra hamn och kloster. Vi bor vid stranden Sant Pol och kan ta vårt första bad i Medelhavet. Middag på hotellet.

49 km, 150 m upp, 200 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling till Calella de Palafrugell

Idag cyklar vi lätt norrut längs Costa Brava och passerar Platja d'Aro (Costa Bravas längsta strand) och Palamós-bukten. Turen går genom fiskehamnar, badorter och den gamla iberiska bosättningen Cala Castell där vi tar picknick på stranden och varför inte ett uppfriskande bad! Cyklingen avslutas på en via verde och vi övernattar i trevliga rivieraorten Calella de Palafrugell. Middag på hotellet.

33 km, 270 m upp, 270 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling till Torroella de Montgrí

Vi fortsätter norrut längs Costa Brava och inåt landet till vindistriktet Baix Empordá. Vi äter lunch hos vår utvalda vinodlare Mas Oller och stannar för en kopp kaffe i välbevarade medeltidsbyn Pals. På eftermiddagen går färden delvis genom sekelgamla risodlingar med bergsmassivet Montgrí i sikte. Middag på hotellet.

45 km, 275 m upp, 275 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Cykling till Castelló d'Empúries

Vi passerar Montgrí-massivet och äntrar Alt Empordá. Vi är nu i Cavans hemland, den spanska Champagnen. Vi tar en välförtjänt fika vid stranden och rullar sedan förbi lämningarna i Empuries (som gett namn åt Empordá). Här låg inkörsporten till Iberiska halvön för de grekiska och romerska kulturerna. Dagens etapp tar oss till Castelló d'Empúries där vi bor två nätter. Det ger gott om tid att beundra stadens rika arkitektur.

37 km, 100 m upp, 100 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Cykling i Alt Empordá

Idag ligger vi kvar på samma ort och cyklar en mysig rundtur i vindistriktet. Pyrenéerna bildar en vacker fond när vi cyklar mellan vinbyar som Vilajuïga och Pau. Givetvis kan vi inte hålla oss från att stanna vid en vingård för en vinprovning! Middag på egen hand ikväll.

37 km, 100 m upp, 100 m ner.

Måltider: frukost, lunch

Dag 7 Cykling till Figueres och Dalí-muséet

Sista cykeldagen styr kosan mot vinbyn Perelada, där vi tittar på slottet och den medeltida bykärnan. Perelada är centrum för appellationen DO Alt Empordá och kanske slinker det ner ett glas vin även idag. Vi cyklar sedan upp genom områdets äldsta vinodlingar och byarna Garriguella, Vilamaniscle och Rabos. Idag ser vi även hur spanska producenter gärna blandar rustika stengårdar med futuristiska vinpalats. Till sist går det på rull utför mot Figueres och en av resans kulturella höjdpunkter: Salvador Dalí-muséet, som effektivt kan bota den envisaste muséeskeptiker. Avskedsmiddag på kvällen.

43 km, 370 m upp.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till cykelresan längs Costa Brava

Transfer till Barcelona och flyg hem

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Costa Brava och Katalonien

Katalonien är en självstyrande region i nordöstra Spanien, som ståtar med Pyrenéerna i norr, ett böljande inre med gott om vattendrag, och den kända Costa Brava-kusten norr om Barcelona. Den näst viktigaste staden heter Girona och är fylld av sevärdheter från dess rika historia.
Costa Brava betyder den vilda kusten, och har både ett mycket fint klimat sommartid och utmärkta stränder. Många av kustens undangömda byar har varit favoriter för diverse konstnärer och författare, inte minst Dalí och Picasso.

 • Klimat: Medelhavsklimatet ger sköna temperaturer vår och höst, ungefär som en bra svensk sommar.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska och katalanska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige. Kort tas inte överallt.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Cyklingen längs Costa Brava

”Vias verdes” är bilfria, resten av vägarna är små och lugna med asfalt eller grus. Landskapet är inte speciellt kuperat. Vår cykelguide leder turerna under dagarna och delar gärna med sig av sina kunskaper om trakten. Vi har även en följebil med mekaniker med under dagen. Vi cyklar oftast i grupp med max 15-20 personer och om vi delar upp oss i mindre grupper ser vi alltid till att bestämma en mötesplats för gemensamma raster. Vi cyklar på i lugn takt, pausar då och då för att passa på att njuta av naturen, det trevliga umgänget och kanske en kopp kaffe eller en svalkande dryck.

Måltider

Luncherna äts vissa dagar på servering och vissa dagar som uppdukad picknick. Följebilen har med sig den goda picknicken som vi dukar upp till lunch. Vatten att fylla flaskan med finns i bilen under hela dagen. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen Barcelona El Prat. Vi har sedan cirka 1 timmes transfer till Girona. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Barcelona eller Girona. Man kan sedan åka tåg till Girona. Tågtider: www.renfe.es. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Cyklarna

 • Typ: trek, dvs ett mellanting av citybike och mountainbike
 • Växlar: 24
 • Bromsar: handbromsar
 • Sadel: normal
 • Pedaler: normala
 • Bagage: pakethållare och en sidoväska
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset:
 • Hjälm: ingår ej

Karta

Hotell

Hotell Cykla längs Costa Brava

Hotell Cykla längs Costa Brava

Vi bor på flera olika hotell på vår cykelresa längs Costa Brava. Samtliga är av bra medelklass och har fina lägen i städerna och byarna vi besöker, nära till centrum och strand. Flera har pool. I avre...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-09-25ArlandaCykla längs Costa BravaJa17 995:-BokaMer information
2021-09-25KastrupCykla längs Costa Brava517 995:-BokaMer information

Erbjudanden

8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg