Cykla längs Costa Brava

En av våra skönaste cykelresor går längs Costa Bravas kust.

Vi cyklar längs vackra Costa Brava-kusten och genom vindistriktet Empordá, på jakt efter bubblande Cava och ljumma bad i mysiga fiskebyar. Starten går i sevärda Girona och första etappen är lugn och skön längs de bilfria "gröna vägarna". Vi bor på flera strandnära hotell och tar fikastopp i de välbevarade medeltida byarna inåt kullarna. Historien är intressant i området, och resan bjuder även på gastronomiska utflykter i det katalanska köket, ett av världens främsta. Vi cyklar i grupp med följebil som har med sig härliga picknicks. En mycket omväxlande cykelresa som är precis lagom ansträngande för de flesta, utan grymma backar. 

Aktivitet:Cykelresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2, 3Mer information
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (i flygresan ingår transfer t/r), 7 nätter i dubbelrum, 7 frukostar, 5 middagar, 6 cykeldagar, 6 luncher/picknicks, cykelhyra, bagagetransport, svensk guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Program

Dag 1 Girona

Efter flyget landat i Barcelona åker vi transfer till den sevärda staden Girona, som bland annat har en av Europas bäst bevarade judiska stadsdelar, en betydande katedral och trevliga stadsmurar att promenera på. Välkomstmiddag på kvällen.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling till Sant Feliu de Guíxols

Efter inställning av cyklarna får vår cykelresa en perfekt start längs ”vias verdes”. Trampandet på dessa gamla banvallar går lätt och vi rullar mot kusten och Sant Feliu. Staden är kulturellt och historiskt intressant med sin vackra hamn och kloster. Vi bor vid stranden Sant Pol och kan ta vårt första bad i Medelhavet. Middag på hotellet.

44 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling till Calella de Palafrugell

Idag cyklar vi lätt längs kusten och passerar Platja d'Aro (Costa Bravas längsta strand) och Palamós-bukten innan vi beger oss inåt landet. Turen går genom fiskehamnar, badorter och den gamla iberiska bosättningen Cala Castell där vi tar picknick och njuter av den fantastiska standen. Övernattning i trevliga rivieraorten Calella de Palafrugell. Middag på hotellet.

31 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling till Torroella de Montgrí

Vi fortsätter norrut längs Costa Brava och inåt landet till vindistriktet Baix Empordá. Vi äter lunch hos vår utvalda vinodlare Mas Oller och stannar för en kopp kaffe i välbevarade medeltidsbyn Pals. På eftermiddagen går färden delvis genom sekelgamla risodlingar med bergsmassivet Montgrí i sikte. Middag på hotellet.

48 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Cykling till Peralada

Vi passerar Montgrí-massivet och äntrar Alt Empordá under veckans längsta etapp. Vi är i Cavans hemland, den spanska Champagnen, och färden går över byarna Ullá och Albons. Vi tar en välförtjänt kopp kaffe vid stranden och rullar sedan förbi lämningarna i Empuries (som gett namn åt Empordá). Här låg inkörsporten till Iberiska halvön för de grekiska och romerska kulturerna. I vinbyn Peralada intas middag på egen hand.

56 km

Måltider: frukost, lunch

Dag 6 Cykling i Alt Empordá

Idag ligger vi kvar på samma ort och cyklar en rundtur i vindistriktet. Pyrenéerna bildar en vacker fond när vi cyklar mot vinbyarna Vilajuïga och Garriguella. Det finns goda chanser till fågelskådning idag, och i Peralda finns en återkommande storkkoloni som häckar vid muren till stadens kasino. Lyssna efter dem på kvällpromenaden. Middag på egen hand.

50 km

Måltider: frukost, lunch

Dag 7 Cykling till Figueres och Dalí-muséet

Sista cykeldagen sätter vi av mot Cantallops och firar med lilla vingården Masia Serras goda vin. Målet är Figueres, där vi  inte missar att besöka Salvador Dalí-muséet, som effektivt kan bota den envisaste muséeskeptiker. En omväg tar oss till Capmany, som kan skryta med att ha flest vingårdar i hela Empordá. Avskedsmiddag på kvällen.

43 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till cykelresan

Transfer till Barcelona och flyg hem

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Skriv ut

Resfakta

Resfakta
Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Costa Brava och Katalonien

Katalonien är en självstyrande region i nordöstra Spanien, som ståtar med Pyrenéerna i norr, ett böljande inre med gott om vattendrag, och den kända Costa Brava-kusten norr om Barcelona. Den näst viktigaste staden heter Girona och är fylld av sevärdheter från dess rika historia.
Costa Brava betyder den vilda kusten, och har både ett mycket fint klimat sommartid och utmärkta stränder. Många av kustens undangömda byar har varit favoriter för diverse konstnärer och författare, inte minst Dalí och Picasso.

 • Klimat: Medelhavsklimatet ger sköna temperaturer vår och höst, ungefär som en bra svensk sommar.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige. Kort tas inte överallt.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Cyklingen längs Costa Brava

”Vias verdes” är bilfria, resten av vägarna är små och lugna med asfalt eller grus. Landskapet är inte speciellt kuperat. Vår cykelguide leder turerna under dagarna och delar gärna med sig av sina kunskaper om trakten. Vi har även en följebil med mekaniker med under dagen. Vi cyklar oftast i grupp med max 15-20 personer och om vi delar upp oss i mindre grupper ser vi alltid till att bestämma en mötesplats för gemensamma raster. Vi cyklar på i lugn takt, pausar då och då för att passa på att njuta av naturen, det trevliga umgänget och kanske en kopp kaffe eller en svalkande dryck.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen Barcelona El Prat. Vi har sedan cirka 1 timmes transfer till Girona. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Barcelona eller Girona. Man kan sedan åka tåg till Girona. Tågtider: www.renfe.es. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Cyklarna

 • Typ: trek, dvs ett mellanting av citybike och mountainbike
 • Växlar: 24
 • Bromsar: handbromsar
 • Sadel: normal
 • Pedaler: normala
 • Bagage: pakethållare och en sidoväska
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset:
 • Hjälm: ingår ej
Skriv ut

Karta

Hotell

Hotell Cykla längs Costa Brava

Hotell Cykla längs Costa Brava

***
Vi bor på flera olika hotell på vår cykelresa längs Costa Brava. Samtliga är av bra medelklass och har fina lägen i städerna och byarna vi besöker, nära...

Avgångar & priser

  För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

  AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
  16/9Utan flyg/transferHotell Cykla längs Costa Brava212 495:-Boka
  16/9ArlandaHotell Cykla längs Costa BravaMer än 814 995:-Boka