Cykelresor med guide

Våra guidade cykelresor leds av våra svenska cykelguider. Vi cyklar i mindre grupper om cirka 15 personer. Det brukar bli många skratt och berättelser vid fikastoppen! Vi har dessutom en följebil som bär reservdelar, picknick och vatten ombord. Bagaget transporteras alltid mellan hotellen.

Cykla i Albanien

En tidsresa till ett av Medelhavets vackraste länder. Vår resa till Albanien bjuder på riktiga cykeldagar med fantastiska vyer som slår det mesta en erfaren researrangör har fått uppleva. Under veckan cyklar vi på landsbygd, i bergen, genom skogar och längs en storslagen kust med inbjudande stränder. ....Läs mer »

Cykla i Alentejo i Portugal

Häng med på en härlig cykelresa bland korkekar, svartfotade svin, vackra städer, mysig landsbygd och smaklig mat. Följ med till Alentejo i södra Portugal, som redan romarna blev förtjusta i och döpte till landet bortom floden Tejo. Här cyklar vi i mjukt kuperad terräng bland korkekar, olivträd ....Läs mer »

Cykla i Apulien på Italiens klack

Vår succéresa som tar oss till hjärtat av Medelhavet i spännande Apulien på Italiens klack! Italiens sydöstra landskap är ett resmål som älskas även av italienarna själva. Här finner man den genuina medelhavskulturen med sol, hav och de solmogna tomaterna. Cyklingen är lätt ....Läs mer »

Vincykling med Amarone

En cykelresa bland vingårdarna mellan Venedig och Gardasjön. Resan börjar med ett besök i Venedig innan vi trampar in i Venetos varierade landskap på jakt efter dess kulinariska och enologiska hemligheter. Här ligger vindistrikten på rad. I Valdobbiadene släcker vi törsten med Italiens favoritbubbel Prosecco ....Läs mer »

Cykla från Barolo till Sanremo

Från Piemontes vinkullar till havet i Ligurien. Italiens kanske hetaste resmål just nu heter Piemonte och ligger i landets nordvästligaste del. Här ligger de bedårande vinkullarna Langhe, som har skyddats av UNESCO.  Här görs dessutom Italiens kanske främsta vin Barolo (”kungarnas vin, vinernas ....Läs mer »

Cykla från Chamonix till Genevesjön

En utmanande och givande cykelresa från alp till sjö. En cykelresa från alp till sjö, från Frankrike till Schweiz. Vi börjar i den mysiga alporten Saisies  belägen på hela 1650 meters höjd. Vi passerar därefter pittoreska alpbyar till det mytomspunna Chamonix , alpinismens huvudstad, där ....Läs mer »

Cykla längs Costa Brava

En av våra skönaste cykelresor går längs Costa Bravas kust. Vi cyklar längs vackra Costa Brava-kusten och genom vindistriktet Empordá, på jakt efter bubblande Cava och ljumma bad i mysiga fiskebyar. Starten går i sevärda Girona och första etappen är lugn och skön längs de bilfria ....Läs mer »

Cykla i Dolomiterna

Nu kan du uppleva Alpernas vackraste berg även från cykelsadeln! Både vi och våra gäster älskar Dolomiterna. Kombinationen av spetsiga, rosaskimrande berg och frodiga blomsterängar  är rent magisk. Tag sedan det bästa av genuina Tyrolen och lägg därtill italiensk gästfrihet och mat ....Läs mer »

Cykla i Provence

Livets goda på två hjul i sköna Provence! Denna cykelresa genom Frankrikes mest mytomspunna landskap korsar hela Provence från bergen i norr till Medelhavets strand i syd. Vi börjar vid Europas djupaste ravin Gorge du Verdon, där vi bor på ett lyxigt spahotell med god mat och cyklar till urprovencalska byn Moustiers-Saint-Marie ....Läs mer »

Cykla i Rwanda

Bergsgorillor, slocknade vulkaner och färgstarka möten med det unga Afrika. Årets stora nyhet är en upptäcktsresa på två hjul genom ett av Afrikas mest spännande länder. Vi får uppleva ett böljande landskap med vackra sjöar, bananplantager och marknader med tropiska frukter.  Vi följer ....Läs mer »

Cykla i Slovenien

En mycket populär cykelresa genom Sloveniens vackraste landskap från alper till stränder. Vår mest erfarna cykelguide Magnus tycker att den här cykelresan i Slovenien är bland det bästa man kan göra på två hjul. Vi utlovar en resa i detta spännande land som bjuder på allt detta: ....Läs mer »

Cykla på Sri Lanka

Vår nya cykelresa går till vackra Sri Lanka. Här cyklar vi vid kusten, uppe bland teplantagerna och längs stora dammar. Vi möter de alltid lika vänliga lankeserna i deras vardag. Under resan får vi även njuta av den goda smakrika maten präglad av alla öns kryddor. På slutet av resan blir det även en tur in i en nationalpark med rikt djurliv som följs ....Läs mer »

Cykla i Toscana

Vin, sol, kultur och undersköna landskap förknippar man gärna med Toscana och området runt Florens och Siena. Inte många namn ger så behagliga associationer som Toscana. Kanske är det kvintessensen av livets goda som konstnärer och författare har funnit här, och sedan förmedlat till oss frusna ....Läs mer »

Äventyrens Vietnam

Finns det något roligare sätt att upptäcka Vietnam än genom att vandra och cykla? Jo, kanske att paddla kajak i landets fantastiska skärgård. På denna händelserika resa får vi tillfälle att göra allt detta. Först cykling med mountainbike uppe vid den kinesiska gränsen. Vi cyklar genom ....Läs mer »

Cykla på Zanzibar

På två hjul runt kryddornas och färgernas ö. Paradisön Zanzibar ligger utanför Tanzanias kust, kantad av kritvita stränder och Indiska Oceanens turkosa vatten. Ön tillhör de historiska kryddöarna och är full av färg och doft. Vi cyklar runt hela ön och har plockat ut våra personliga ....Läs mer »