Att uppleva ett landskap på två hjul har blivit allt mer populärt. Och visst är det fint att cykla längs slingrande vägar med solen i ryggen och en fläktande ljum vind i ansiktet. Nytta och njutning på samma gång! Vi har gjort det bekvämt för dig och inkluderar resa, boende, transporter, cykelhyra, bagagetransport och de flesta måltider i resans pris. Under cykeldagarna dukar vi upp en härlig picknick där du får smaka av traktens specialiteter. Flera av våra cykelturer går i kända vindistrikt (både druvor och människor gillar ju vackra lägen) och det blir många tillfällen att prova vinerna.

Våra cyklar

Vi använder oss alltid av fina cyklar med många växlar, vilket behövs i motluten. På vissa resor (norr om Alperna) använder vi 7-växlade cyklar. Detaljerad information om cyklarna finns i varje resas Resfakta.

Minska svårighetsgraden!

Du kan även boka en elcykel, ett utmärkt sätt att jämna ut backarna på som blivit mycket populärt. Elcykeln jämnar också ut skillnaden mellan olika starka reskamrater. Moderna elcyklar ser likadana ut som vanliga men har ett batteri på ramen. Motorn driver bara när man trampar och upp till 25 km/h, och kan slås av helt. Elcyklarna har oftast tio vanliga växlar på baknavet. Räkna med att en elcykel minskar svårighetsgraden med ett till två steg på vår femgradiga skala.