Skip to main content

Cykla i Kappadokien

I Turkiets inland ligger ett av vår planets märkligaste landskap: Kappadokien.

Märkliga stenformationer, djupa raviner och städer som liknar termitstackar. Här har verkligen naturkrafterna varit på sitt mest lekfulla humör. Under en vecka utforskar vi detta märkliga område på cykel. Vi besöker underjordiska städer, djupa canyons och bor på grotthotell. Vill man så kan man även se området från ovan i luftballong. Jabba dabba do! Här känns Familjen Flinta väldigt nära.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Cykelresor
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:2, 3Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost och middag, fem cykeldagar med lunch/picknick, transfer, cykelhyra och guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Ürgüp

Flyg till Kayseri via Istanbul. Transfer en timme till Ürgüp och vårt fina hotell.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling bland märkliga byar och grottkyrkor

Vi börjar cyklingen vid Uchisar och följer den så kallade Kärleksdalen till den märkliga byn Cavusin som mest liknar en termitstack. Sedan genom munkarnas dal till utomhusmuseét i Zelve. Vi besöker ett krukmakeri i Avanos innan vi cyklar tillbaka till Göreme.

16 km, +/-300 meter, 3,5 tim.

Måltider: Frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling Ibrahimpasa

Vi cyklar på förmiddagen på en fin högplatå och vidare ner mot den märkliga byn Ortohisar. Vi stannar till i Ibrahimpasa för en kaffe. Vi fortsätter sedan till Goreme och det fina utomhusmuséet med flera välbevarade grottkyrkor från 400-talet.

21 km, +/-400meter, 4 tim.

Måltider: Frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling i Soganlidalen

Vi åker först buss till byn Mazi där vi börjar cyklingen. Sedan följer vi den vackra Soganlidalen till den lilla byn Basköy där lunchen väntar.

30 km, +/-200 meter, 3,5 tim.

Måltider: Frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag

Idag föreslår vi en tur med luftballong på morgonen. Det är en mycket storlagen vy som bjuds när man ser det lite grann så här från ovan.

Måltider: Frukost, middag

Dag 6 Cykling till den underjordiska staden

Dagens cykling börjar i byn Kaymakli. Här besöker vi den underjordiska byn som har inrymt uppemot 2000 invånare. Vi vandrar runt i gångarna och försöker göra oss en bild av hur livet var här. Efter besöket fortsätter vi till Ayvali där vi äter lunch. Sedan cyklar vi genom det märkliga landskapet via Mustafapasa till Ürgüp.

32 km, +/-150 meter, 4,5 tim.

Måltider: Frukost, lunch, middag

Dag 7  Cykling Caravaneserai

Vi börjar dagen med cykling genom det märkliga landskapet till Avanos. Vårt mål är ett gammalt caravanserai, en rastställe där karavanerna på Sidenvägen stannade till. Vi fortsätter sedan genom den vackra Devrent-dalen. Avskedsmiddag på kvällen.

41 km, +/-400 meter, 6,5 tim.

Måltider: Frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till Kappadokien

Vi lämnar Kappadokien efter en spännande vecka fylld av unika upplevelser.

Måltider: Frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Kappadokien

Med sitt läge mellan Europa och Asien har Turkiet alltid varit ett viktigt land historiskt sett. Här finns det som många menar är den äldsta staden i världen i södra Anatolien. Genom årtusenden har många folkslag passerat genom detta område. Vår cykel- och vandringsresa till Kappadokien ligger mitt i Anatolien och bland de märkliga klippformationerna och grottorna finns många historiska lämningar. Bara i Kappadokien finns mer än 1000 kyrkor och kapell i grottor, många från den tidiga kristendomens tid. Under veckan kommer vi att cykla i de mest märkliga naturformationer man kan möta på denna planet.

Cykla i Kappadokien

Cyklingen går i måttligt kuperad terräng, ofta på grusvägar. Vår svenska cykelguide cyklar med på alla turerna och delar med sig av sina kunskaper om Kappadokien. Vi cyklar i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av miljön och kanske en förfriskning.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Kayseri. Vi har sedan cirka 1,5 timmars transfer till Ürgüp. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Kayseri. Därifrån kan man sedan ta taxi till Ürgüp. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Cyklarna

 • Typ: mountainbike
 • Växlar: 21
 • Bromsar: handbromsar, skivbromsar
 • Sadel: smal sportsadel
 • Pedaler: vanliga; egna pedaler kan monteras
 • Bagage: det finns varken pakethållare eller väskor på cykeln så du behöver en liten ryggsäck
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: nej
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: nej
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår, men vi rekommenderar att ta med egen
 • Övrigt: aluminiumram
 • Tillval: inga. Elcykel finns för närvarande inte att få i Kappadokien.

Karta

Hotell

Best Western Premier Cappadocia

Best Western Premier Cappadocia

En så speciell miljö som Kappadokien kräver ett alldeles speciellt hotell tycker vi. Därför bor vi på ett äkta grotthotell. Hela byggnaden går i den traditionella stilen för en annorlunda hotellupplev...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2019-10-05Utan flyg/transferCykla i Kappadokien utan flyg/transferFullt11 995:-Fullt
2019-10-05ArlandaCykla i KappadokienFullt15 995:-Fullt

Erbjudanden

21/9Vandring i Ligurien och Cinque Terrefrån 11 995:-
28/9Vandring på Blomsterrivieranfrån 10 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg