Skip to main content

Boende på Eoliska öarna

De eoliska öarna är befriade från stora hotell, och på den här småskaliga resan bor vi familjärt på små hotell och Bed & Breakfast. Middagarna äter vi på olika restauranger. Vid större grupper kan vi komma att använda oss av andra, likvärdiga boenden.

Enzo il Negro är ett hemtrevligt Bed & Breakfast i Lipari Centro. Här tas vi emot av Cettina och njuter av det utmärkta läget nära by och bad. Här finns terrass med havsutsikt, gratis wi-fi och rummen har balkong och eget badrum.

På Salina bor vi i lilla Rinella, ett av öns två färjelägen. Case vacanze Rinella styrs av Salvatore och även här bor vi såklart i trevliga rum med eget badrum.

Då boendena är små kan det förekomma att vi kompletterar med likvärdiga och närliggande alternativ. Vi äter då fortfarande middagarna tillsammans.

De gånger vi flyger till Palermo med kvällsankomst bor vi första natten på Petit Hotel i hamnstaden Milazzo på Siciliens nordöstspets. Härifrån går båtarna ut till Eoliska öarna. Hotellet är hemtrevligt och har bästa läge vid hamnen. 

Sök resa