Skip to main content

Båtvandring längs Rhône

Naturskön flodkryssning med lätt vandring i södra Frankrike.

Följ med på en härlig flodkryssning längs Rhône i södra Frankrike, där vi varvar natursköna vandringar med historiska inslag. Färden går genom Provence till mytomspunna våtlandet Camargue, via vinbyar och konststäder som Avignon och Arles. Ombord på vårt komfortabla fartyg M/S Camargue njuter du av utmärkt service, fräscha hytter och högklassiga måltider ur det franska köket. Även drycker ingår! Kryssningen kan även genomföras utan vandringar. Vandringsturerna ersätts då med andra utflykter.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:1, 2Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), fem övernattningar ombord på MS Camargue, helpension (frukost, lunchpaket och middag), utvald dryck till maten och i baren, välkomstdrink, utflykter och vandringar enligt program, transporter, dricks till lokala guider och chaufförer, engelsktalande lokalguide, svensk färdledare, hamnavgifter, underhållning ombord. Ingår ej: dricks till besättning ombord. Tillägg: olika hyttalternativ. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Lyon

Resan inleds med flyg till Frankrikes matmecka Lyon, där vår buss väntar för att ta oss till kajen där M/S Camargue ligger förtöjd. Efter att vi har installerat oss i våra hytter är dags att avnjuta en välkomstdrink och introduceras till personalen ombord. Innan middagen ombord får ni höra mer om resans vandringsprogram. Kvällen bjuder på underhållning i fartygets lounge.

Måltider: middag

Dag 2 Lyon - Chavanay

Tidig morgon lämnar vi Lyon och seglar mot Chavanay. Vi passerar städerna Givors, Vienne och Condrieu när vi kryssar genom den magiska Rhône-dalen och längs vindistriktet Côtes Rôties soldränkta sluttningar. Vi lägger till i Chavanay tidigt under eftermiddagen efter lunch ombord. Dagens vandring går genom Pilat-massivet, Mont Pilat. Vår vanding i bergen tar oss högt över Rhône-floden där vi slås av en häpnadsväckande utsikt över Alperna. Vi utgår från Malleval och vår vandringstur tar oss från vattenfallet Saut de Lorette till Batalon-ravinen. Vi vandrar längs stigar som gränsar till bergen och vi får uppleva många vackra vyer längs Rhône.

För dig som väljer att inte vandra väntar en rundtur i staden Chavanay, följt av en vinprovning i en vinkällare.

Under kvällen finns det tid till avkoppling efter dagens strapats.

Vandring: ca 3 timmar, 7 km, 200 höjdmeter.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Chavanay - Avignon

Vi kryssar under hela förmiddagen innan vi lägger till i den sydfranska staden Avignon. Staden har ett rikt historiskt förflutet och 1995 blev Avignons historiska stadskärna uppsatt på Unescos världsarvslista. Avignon är mest känd för sitt Påvepalats som är ett av Europas största gotiska palats. Det byggdes för att skydda Frankrikes påvar på 1300-talet och dominerar än idag stadens silhuett. Vi gör en guidad stadspromenad för att ta del av de historiska sevärdheter som staden erbjuder. Efter promenaden har du tid att upptäcka denna vackra stad i din egen takt. Kvällen bjuder på middag och traditionell underhållning.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Avignon - Arles - Viviers

Tidig morgon lämnar vi Avignon och seglar vidare mot Arles. Dagens vandring går genom den lilla bergskedjan Alpilles och byn Les Baux de Provence. Byn har ett spektakulärt läge i hjärtat av Alpillesbergen och är belägen 245 meter över havet. Byn Les Baux, som fransmännen själva kallar det, ligger i Bouches-du-Rhône och utgör en av de vackraste landsbyarna i Frankrike.

För dig som inte vandrar väntar en rundtur i Les Baux vars siluett kännetecknas av en slottsruin. Under turen möts vi av en  hisnande panoramautsikt över de omgivande landskapen i söder, inklusive Arles, Camargue och Alpillesbergen. Alpilles är en liten kedja av kalkstenskullar, förmodligen den mest kända och mest besökta i Provence, tack vare Van Gogh, Cézanne och andra impressionistiska målare som lockades av det provençalska ljuset. Vi är tillbaka ombord till lunch.

Under eftermiddagen gör vi en gemensam bussutflykt genom floddeltaområdet Camargues karakteristiska landskap. Det bokstavligt talat färgstarka djurlivet bjuder på svarta tjurar, vita vildhästar och rosa flamingos. Under kvällen bjuds vi in till en festlig galamiddag ombord. Kvällen fortsätter med dans medan fartyget kryssar vidare genom natten.

Vandring: ca 2 timmar, 5 km, 150 höjdmeter.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Viviers

Fartyget lägger till i medeltidsstaden Viviers tidigt under morgonen. Vi ger oss ut på vandring genom det förtrollande naturreservatet Ardèche Gorges unika landskap. Reservatet har över 600 kilometer vandringsleder och mer än 4 500 kilometer gångstigar, vilket gör den till den perfekta destinationen för vandring och aktiviteter.

Har du valt att inte vandra väntar ett besök på Madeleine-grottan som ligger i hjärtat av Ardèche-ravinen. Grottan upptäcktes redan år 1887 men öppnades först år 1969. I naturmuseet finns en interaktiv visning som visar hur en underjordisk värld skapats av vatten för miljoner år sedan och hur grottorna och dess invånare har utvecklats genom tiden.

Under eftermiddagen gör vi tillsammans en guidad promenad i Vivers innan fartyget seglar vidare mot Vienne. Middag och underhållning under kvällen.

Vandring: ca 2,5 timmar, 6 km, 250 höjdmeter.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Vienne - Lyon

Efter frukost gör vi en guidad promenad i Vienne. Staden är känd för att ha många romerska lämningar, däribland en romersk teater och ett tempel från 10-talet efter Kristi födelse. Nyligen grävde man fram en överklassvilla vars mosaikgolv är dekorerade med framställningar av vinguden Bacchus och hans följare. Fyndet har nu kommit att kallas ”Lilla Pompeji”. Väl ombord igen äter vi lunch medan fartyget kryssar vidare mot vår slutdestination Lyon, dit vi ankommer under eftermiddagen. Vi checkar ut från vårt fartyg för denna gång och beger oss till flygplatsen för hemresa.

Måltider: frukost, lunch

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Karta

Bilder

Erbjudanden

4/7Lätt vandring i Val Gardena, utan flyg/transferfrån 12 995:-
4/7Lätt vandring i Val Gardenafrån 15 995:-
4/7Lätt vandring i Val Gardenafrån 15 995:-
4/7Lätt vandring i Val Gardenafrån 15 995:-
5/9Vandring i Ligurien och Cinque Terrefrån 15 495:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg