Skip to main content

Båtvandring längs Rhen

Flodkryssning med vandring i tre länder.

En välfylld kryssning som tar oss till Frankrike, Tyskland och Schweiz. Vi vandrar de finaste lederna i dessa tre länder och bor på en bekväm båt som glider med oss längs Rhen. Vi får ta del av det natursköna Vogeserna och besöka slottet Berstein och Ortenbourg samt vulkanmassivet Kaiserstuhl. Vi kommer även att vandra genom Strasbourgs typiska och charmiga gator. Maten ombord är smakfull och franskinspirerad. Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice, kaffe samt te ingår till måltiderna och i baren!

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:2Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), fem övernattningar ombord på MS Boheme, helpension (frukost, lunchpaket och middag), utvald dryck till maten och i baren, välkomstdrink, utflykter och vandringar enligt program, transporter, engelsktalande lokalguide, svensk färdledare, hamnavgifter, underhållning ombord. Ingår ej: dricks, övrig dryck. Tillägg: olika hyttalternativ. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Strasbourg

Under dagen flyger vi till Strasbourg. Vi går ombord på vårt fartyg M/S La Boheme som blir vårt flytande hotell för de närmaste dagarna. På kvällen bjuds vi på en välkomstdrink och de som har valt att vandra får mer information om kommande dagars vandringsprogram innan middagen serveras. Vi kryssar mot Basel under natten.

Måltider: middag

Dag 2 Basel

Under förmiddagen njuter vi av att kryssa längs med Canal Grande i Alsaceområdet och vi lägger till i Basel vid lunchtid. Dagens vandring tar oss längs magnifika vandringsleder vid berget Blauenberg, som ger oss fina vyer över det vackra landskapet. För dig som väljer att inte vandra väntar en utflykt till Rhenfallet en av de mest spektakulära platserna att besöka i Schweiz. Åter ombord serveras middag och vi kryssar under kvällen vidare mot Breisach.

Vandring: ca 3 timmar, 9 km, 200 höjdmeter

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Breisach

Vi avnjuter vår frukost ombord innan vi ger oss ut på dagens vandring. Dagens vandring blir en heldagsutflykt och ska vi ta oss till det vulkaniska bergsmassivet Kaiserstuhl. Här möts vi av en av de bästa utsikterna man kan få över omgivningens vingårdar och floden Rhen. Dagens lunch blir en picknick. Under förmiddagen finns det möjlighet för dig som inte vandrar att på egen hand upptäcka Breisach – en före detta keltisk och romersk bosättning som nu är en härlig tysk stad längs Rhen. Efter lunch gör vi ett gemensamt besök till Colmar och Unterlinden-museet.

Vandring: ca 4,5 timmar, 14 km, 300 höjdmeter.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Breisach - Rhinau

Förmiddagen ger oss tid att koppla av medan vi saktar kryssar vidare mot Rhinau. Ta en drink på däck och se världen glida förbi. Dagens vandring tar oss från den gamla staden Dambach-La-Ville och dess magnifika St. Sebastien kapell över Vogeserna till Château de Bernstein och därefter till Ortenbourg Castle, två medeltida arkitektoniska mästerverk. Väljer du att inte vandra får du idag följa med på en utflykt längs med vinrutten i Alsace med sina pittoreska byar. Vi upptäcker regionens viner och dess sju olika druvsorter. Givetvis stannar vi till vid en lokal vinkällare för vinprovning!

Vandring: ca 3 timmar, 10 km, 300 höjdmeter.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Strasbourg

Tidig morgon börjar vi kryssa mot Strasbourg. Idag tas vid med på en stadsvandring genom Strasbourg och får möjlighet att beundra denna historiska stads skatter. Vår vandring går längs Strasbourg’s Ceinture Verte – den gröna vägen utmed vattenvägarna. De som inte vandrar gör en stadsvandring till fots och besöker bl.a. katedralen och ”Petite France” det som anses vara den vackraste delen av Gamla Strasbourg och upptaget på UNESCOS världsarvslista. Under eftermiddagen gör vi en gemensam utflykt där vi färdas längs med de pittoreska byarna i norra Alsace. Vi besöker Seebach som är en by med traditionell arkitektur, typisk just för denna delen av Alsace. Turen tar oss vidare till Cleebourg där vi får möjlighet att smaka de  lokala vinerna. Åter ombord serveras resans galamiddag!

Vandring: ca 4 timmar, 8 km, försumbart antal höjdmeter.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Farväl tlll båtvandringen längs Rhen

Efter frukost checkar vi ut från fartyget och tar oss mot flygplatsen för resa hem mot Sverige.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Karta

Bilder

Erbjudanden

4/7Lätt vandring i Val Gardena, utan flyg/transferfrån 12 995:-
4/7Lätt vandring i Val Gardenafrån 15 995:-
4/7Lätt vandring i Val Gardenafrån 15 995:-
4/7Lätt vandring i Val Gardenafrån 15 995:-
5/9Vandring i Ligurien och Cinque Terrefrån 15 495:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg