Skip to main content

Båtvandring i Nordnorge

Lyxig vandring längs Arctic Haute Route!

Mellan Lofoten och Tromsö hittar man kanske Europas mest spektakulära vandringar. På denna unika resa reser vi med båt längs kusten och gör vandringar med guide på de vackraste platserna.  På kvällen väntar gourmetmiddagar med lokala råvaror ombord på MS Gamle Salten. På sommaren lyser solen till långt in på natten och vi utlovar magiska dygn på denna exklusiva båtvandring!

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Båtvandring
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:3, 4Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår ej transfer), del i dubbelhytt med helpension, fyra vandringar med guide, hamnskatt,. Ingår ej: övriga måltider, dryck. Tillägg:enkelhytt. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Flera olika vandringsalternativ med guide erbjuds varje dag. Svårighetsgrad 3 till 4 på vår femgradiga skala. Räkna med 500–1000 höjdmeter per dag.

Dag 1 Flyg till Svolvær (Lofoten)

Vi checkar in ombord på MS Gamle Salten på Hurtigruttkajen i Svolvær (Lofoten) och lägger sedan ut för sightseeing längs Lofotsväggen. Välkomstmöte och därefter vällagad middag från mässen med lokala ingredienser. På kvällen ankommer vi Stamsund, ett fiskeläge på Lofoten.

Dag 2 Vandring på Lofoten

Efter frukost möts vi på däck för att åka gummibåt in till land. Vi vandrar direkt från stranden upp i bergen. Området runt Stamsund bjuder på fina toppturer med fantastiska vyer över Västfjorden och havet.
Väl tillbaka på båten väntar en avkopplande After hike med snacks och dryck. Sedan väntar ännu en god middag med lokala råvaror. Sent på kvällen är vi framme vid Vesterålen dit vi går via Raftsundet.

Dag 3 Vandring på Vesterålen

I dag väntar vandring på ögruppen Vesterålen som består av stort antal öar. Vi lägger till vid fiskeläget Alsvåg vid de majestiska fjällsidorna som blir vårt vandringsmål idag. Efter vandringen väntar lite avkoppling på båten. Kanske ett dopp i havet? Riktigt god middag på kvällen. Vi fortsätter sedan norrut mot Senja.

Dag 4 Vandring på Senja

Efter frukost med efterföljande båtresa till stranden så gör vi en fin vandring på äventyrön Senja, tillika Norges näst största ö. Här väntar ett varierat landskap med höga fjäll, djupa fjordar och kritvita stränder. Högsta topp är Breitinden, över 1000 meter högt. Efter sedvanlig after hike väntar bad, en god middag och sedan går båten vidare till Sommaröy.

Dag 5 Vandring på Sommarøy och Kvaløya

Resans sista dag utnyttjar vi maximalt. Efter frukost åker vi med gummibåt till Sommeröy. Här väntar en härlig avslutning på resan med vandring på dessa två öar som ligger nära Tromsö. På eftermiddagen åker vi sedan direkt till flygplatsen för vidare transport hem. Har du egen transport så rekommenderar vi ett stopp i Tromsö.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Karta

Liknande resor

Båtvandring längs Donau

Båtvandring längs Donau

Bo på båt och vandra i idylliska Donaudalen. - En riktigt spännande nyhet för dig som vill kryssa längs Donau och samtidigt vandra i området. Man bor ombord på trevliga MS Theodore Körner, välkänd fö...

Erbjudanden

31/8Vincykling i Alsacefrån 9 995:-
7/9Vandring i Kroatiens Nationalparkerfrån 12 995:-
13/9Vinvandring vid Rhenfrån 10 495:-
14/9Vandring i Kroatiens Nationalparkerfrån 12 995:-
14/9Vandring på Mallorcafrån 14 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg