Skip to main content

Båtvandring i Nordnorge

Lyxig vandring längs Arctic Haute Route!

Mellan Lofoten och Tromsö hittar man kanske Europas mest spektakulära vandringar. På denna unika resa reser vi med båt längs kusten och gör vandringar med guide på de vackraste platserna.  På kvällen väntar gourmetmiddagar med lokala råvaror ombord på MS Gamle Salten. På sommaren lyser solen till långt in på natten och vi utlovar magiska dygn på denna exklusiva båtvandring!

Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3, 4
Dagar:5
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår ej transfer), del i dubbelhytt med helpension, fyra vandringar med guide, hamnskatt,. Ingår ej: övriga måltider, dryck. Tillägg:enkelhytt. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Flera olika vandringsalternativ med guide erbjuds varje dag. Svårighetsgrad 3 till 4 på vår femgradiga skala. Räkna med 500–1000 höjdmeter per dag.

Dag 1 Flyg till Svolvær (Lofoten)

Vi checkar in ombord på MS Gamle Salten på Hurtigruttkajen i Svolvær (Lofoten) och lägger sedan ut för sightseeing längs Lofotsväggen. Välkomstmöte och därefter vällagad middag från mässen med lokala ingredienser. På kvällen ankommer vi Stamsund, ett fiskeläge på Lofoten.

Dag 2 Vandring på Lofoten

Efter frukost möts vi på däck för att åka gummibåt in till land. Vi vandrar direkt från stranden upp i bergen. Området runt Stamsund bjuder på fina toppturer med fantastiska vyer över Västfjorden och havet.
Väl tillbaka på båten väntar en avkopplande After hike med snacks och dryck. Sedan väntar ännu en god middag med lokala råvaror. Sent på kvällen är vi framme vid Vesterålen dit vi går via Raftsundet.

Dag 3 Vandring på Vesterålen

I dag väntar vandring på ögruppen Vesterålen som består av stort antal öar. Vi lägger till vid fiskeläget Alsvåg vid de majestiska fjällsidorna som blir vårt vandringsmål idag. Efter vandringen väntar lite avkoppling på båten. Kanske ett dopp i havet? Riktigt god middag på kvällen. Vi fortsätter sedan norrut mot Senja.

Dag 4 Vandring på Senja

Efter frukost med efterföljande båtresa till stranden så gör vi en fin vandring på äventyrön Senja, tillika Norges näst största ö. Här väntar ett varierat landskap med höga fjäll, djupa fjordar och kritvita stränder. Högsta topp är Breitinden, över 1000 meter högt. Efter sedvanlig after hike väntar bad, en god middag och sedan går båten vidare till Sommaröy.

Dag 5 Vandring på Sommarøy och Kvaløya

Resans sista dag utnyttjar vi maximalt. Efter frukost åker vi med gummibåt till Sommeröy. Här väntar en härlig avslutning på resan med vandring på dessa två öar som ligger nära Tromsö. På eftermiddagen åker vi sedan direkt till flygplatsen för vidare transport hem. Har du egen transport så rekommenderar vi ett stopp i Tromsö.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Karta

Hotell

MS Gamle Salten

MS Gamle Salten

MS Gamle Salten byggdes 1953 och gick först som avlösningsfartyg på Hurtigrutten. Efter att en tid ha varit ett skolskepp restaurerades båten och köptes sedan av rederiet Saltens 2008. Sedan ett par å...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
31/7Utan flyg/transferBåtvandring i Nordnorge, utan flygresa 619 995:-Boka
31/7ArlandaBåtvandring i Nordnorge424 995:-Boka
31/7GöteborgBåtvandring i NordnorgeMer än 824 995:-Boka

Liknande resor

Båtvandring längs Donau

Båtvandring längs Donau

Bo på båt och vandra i idylliska Donaudalen. - En riktigt spännande nyhet för dig som vill kryssa längs Donau och samtidigt vandra i området. Man bor ombord på trevliga MS Theodore Körner, välkänd fö...
Vandring längs West Highland Way

Vandring längs West Highland Way

Skottland lockar med fantastisk natur, mytomspunnen historia och genuin gästfrihet. - I överväldigande vacker natur vandrar vi den kända leden West Highland Way från Glasgow till Fort William. Det är...
Vandring längs Hadrianus mur

Vandring längs Hadrianus mur

En vandring från kust till kust på gränsen mellan Skottland och England längs romarnas kända mur. - Följ med på en härlig vandringsresa i gränstrakten mellan Skottland och England. För att skydda Eng...

Erbjudanden

29/4Lätt vandring i Apulien med Salentofrån 10 995:-
29/4Lätt vandring i Apulien med Salentofrån 12 995:-
4/5Vandring på Amalfikustenfrån 12 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg