Skip to main content

Båtvandring i Kroatien

Den kroatiska övärlden är känd för sin skönhet. Upptäck den till fots!

Vi öluffar med egen båt och gör strandhugg vid de vackraste öarna, där både Brac och Hvar förutom betagande vyer bjuder på mångtusenårig historia och många kulturminnesmärken. Dagens vandring avslutas med fördel med ett dopp i kristallklart vatten, innan vi sätter oss vid dukat bord på båten. Följ med på en mångsidig resa med glittrande hav och sköna turer på de vackra öarna. Skulle semesterkänslan sätta in på allvar går det bra att stanna kvar på båten om man vill unna sig en extra vilodag.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Båtvandring
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:2Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelhytt med halvpension, sex vandringar med guide, hamnskatt, inträde till Mljet. Ingår ej: övriga måltider, dryck. Tillägg: dubbelhytt för eget bruk. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Split

Flyg till Split och kort transfer till hamnen i Trogir. Vi lämnar väskorna ombord på båten och har sedan tid för lunch på egen hand inne i Trogir. På eftermiddagen kastar vi loss och beger oss till lilla fiskebyn Milna på ön Brac.

Måltider: middag

Dag 2 Båtvandring Brac

Vi börjar med en kort bussresa in till Nezerisce i hjärtat av ön. Vi vandrar genom olivlundar, vinodlingar och kaktusar. De (i Kroatien) berömda vinsorterna Vugaca (vit) och Murvica (röd) kommer från ön. Den vita marmor som vi ser har använts både till Vita Huset i Washington och riksdagshuset i Berlin. Från toppen har vi en fin utsikt över grannön Hvar och där på 700 möh äter vi lunch på en familjeägd ekologisk bondgård som är 300 år gammal, där de lagar traditionella kroatiska rätter. Buss ner till Bol och den berömda stranden Gyllene hornet.

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Båtvandring Peljesac

En avkopplande förmiddag på båten när vi styr kosan mot Peljesac, som trots att den är en halvö mest liknar en ö. Lunch på däck och sedan går vi en omväxlande kustvandring från Kuciste till Orebic. Kanske en god glass och ett bad innan vi bordar igen? På kvällen blir det grillmiddag under stjärnorna på däck!

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Båtvandring Mljet

Ön Mljet är också känd som honungsön. Vi vandrar en vacker rundtur runt de båda sjöarna som förbinds med havet via ett smalt inlopp. Vi besöker också öns kända benediktinerkloster från 1100-talet. Idag är detta område en nationalpark och utgörs av vackra tall- och ekskogar. På kvällen fortsätter vår båt till Korcula för övernattning.

Måltider: frukost, lunch

Dag 5 Båtvandring Korcula

Vi vaknar upp till vågornas kluckande mot skrovet i det som sägs vara Marco Polos hemstad. De många trädgårdarna omgärdade av cypresser gör Korcula till den kanske vackraste av Dalmatiens öar. Vi gör en rundvandring genom olivlundar och medelhavsmacchia med dess klippor och växtprakt. Vi äter lunch på en konoba (vinstuga) och åker sedan buss en liten bit till Prigradica där båten ligger och väntar på oss. Medan vi gör oss iordning för middag navigerar båten mot den vackra staden Hvar på ön med samma namn, där vi ska övernatta. I stan kan vi besöka domkyrkan och flera gotiska palats. 

Måltider: frukost

Dag 6 Båtvandring Hvar

Ön Hvar är framför allt känd för sina färgstarka fält av rosmarin och lavendel. Det klarblå havet kontrasterar vackert med de antika byggnaderna i varmgul sten. Ön har flest soltimmar i Adriatiska havet (över 2700 timmar per år). Vi vandrar upp i dalgången mot nästan övergivna Veliko Grablje, där vi äter lunch på en liten restaurang. Från toppen får vi fin utsikt över arkipelagen. Vi går sedan i Napoleons fotspår ner till Starigrad, där vi övernattar.

Måltider: frukost, middag

Dag 7 Båtvandring Solta

Medan vi avnjuter vår frukost stävar skeppet mot ön Solta. Sista vandringen går genom olivlundar och vingårdar på den lilla charmiga ön. Vi får också möjlighet att svalka oss i det kristallklara vattnet. På eftermiddagen navigerar vi tillbaka till kulturarvsrika Trogir, där vi ligger sista natten.

Måltider: frukost, lunch

Dag 8 Farväl till Båtvandringen i Kroatien

Dags att lämna båten efter en avkopplande vecka i Kroatiens övärld.

Måltider: frukost

Vi navigerar på öppet hav och vädret kan ofta styra var båten kan lägga till och vilka turer som är lämpliga. Ändringar i programmet kan därför förekomma.

Resfakta

Kroatiens övärld

Kroatien tillhörde tidigare Jugoslavien. Landet har närmare fem miljoner invånare och huvudstaden heter Zagreb. Kroatien har en lång kust och en mycket vacker skärgård med över 1000 öar varav 66 är bebodda. Vår resa till fots och med båt går i Dalmatien, som har många kända städer som Split, Zadar och Dubrovnik. Öarna Hvar, Brac och Mljet är vida kända för sin vackra miljö och trevliga fiskebyar.

 • Klimat: medelhavsklimat
 • Land: Kroatien
 • Språk: kroatiska. Engelska fungerar bra.
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Kuna
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige. Kort fungerar i städerna men kontanter är säkrast. På båtarna tas endast kontanter i lokal valuta.
 • Dricks: besättningen uppskattar dricks vid resans slut. Vår guide informerar om lämplig summa och hjälper till med insamlingen.
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej
 • Övrigt: Vid incheckning erhålls ett set lakan och två handdukar per person. Handdukarna byts en gång under veckan. Badhanddukar ingår ej. Extra hytt- och badhanddukar kan hyras ombord. Badhandduk kan även köpas ombord. En liter vatten per person och dag ingår från båten. Eget vatten får ej tas med ombord men kan köpas i de flesta hamnar vid avgång. Olika dryckespaket erbjuds ombord till extra kostnad.

Vandring i Kroatiens övärld

Våra vandringar är anpassade efter normalkondition, man bör klara att vandra 10-15 km i kuperad terräng/dag. Underlaget på lederna är bitvis stenigt och man behöver stabila skor. Vi går i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen.

På båten finns både cyklister och vandrare från Prima Travel, samt flera svenska guider som leder turerna. Vandrings- och cykelprogrammen är helt separata. Vi äter dock samma måltider ombord. En cyklist är välkommen att gå över till vandringen förutsatt att plats finns på eventuell buss, medan möjligheten för en vandrare att pröva på cykling är avhängigt om det finns extracyklar ombord.

Varje dag ingår antingen lunch eller middag på båten. Vissa dagar ingår lunchen i form av lunchpaket som vi tar med oss. Luncher som inte ingår under turerna äter vi tillsammans på restaurang, där var och en beställer och betalar för sig. Övriga middagar som inte ingår äts på egen hand i hamn. En liter vatten per person och dag ingår från båten.

Två handdukar per person ingår med byte i mitten av veckan. 

Vill man unna sig en extra vilodag går det utmärkt att stanna kvar på båten.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Split. Därifrån har vi ca 20 minuters transfer till Trogirs hamn. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Split. Därifrån går flygbussar och taxi till Split och Trogir.  Kontakta oss innan för avstämning av mötestid och plats. Bordning sker cirka kl 13:00. Om du liksom vi flyger till Split kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Kapetan Jure

Kapetan Jure

De båtar vi använder i Kroatiens övärld är motorseglare byggd i charmig kroatisk stil. Skeppskänslan är hela tiden påtaglig, med polerat trä och mässingsklockor som kallar till bords. Mäss, bar och so...

Erbjudanden

28/9Vandring på Blomsterrivieranfrån 10 995:-
28/9Vandring i Ligurien och Cinque Terrefrån 11 995:-
28/9Lätt vandring i Greklandfrån 12 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg