Skip to main content

Båtvandring i Bordeaux på egen hand

Sköna vandringar på egen hand och vinmiddagar på däck.

Bordeaux är kanske världens mest kända vindistrikt. Med det är också ett varierat och omväxlande landskap med två stora vattendrag Garonne och Dordogne. På denna nya vandringsresa bor man ombord på MS Bordeaux som kryssar fram genom vinområdet. Sedan vandrar man på egen hand med karta och vägbeskrivning i Sauternes, Margaux, Paulliac, St Emilion och Pomerol. Områden som alla är världskända för sina viner. Efter vandringen väntar en god middag med passande viner på båten. 

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer från Bordeaux centrum till båten med retur), sju övernattningar på båten M/S Bordeaux, helpension (frukost, lunchpaket och middag), vägbeskrivningar och informationspaket på engelska samt reseledares tjänster. Ingår ej: flygplatstransfer, dryck, inträden. Tillägg: olika hyttalternativ. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter. OBS: vid bokning kontrollerar vi först att plats finns på båten, om inte hör vi av oss med ett alternativ!
Boka resa

Sök resa

Program

Varannan vecka går resan i motsatt riktning dvs börjar i Libourne och avslutas i Castets-en-Dorthe. Klicka på ”Boka” för att se vilket håll avgången går på.

Dag 1 Castets-en-Dorthe

Flyg från Sverige till Bordeaux och därefter buss till Castets-en Dorthe. Välkomstdrink på kvällen innan middagen. Där träffar du besättningen ombord samt övriga resenärer. Information om de kommande vandringarna.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Entre-Deux-Mers

Efter en god frukost väntar en vandring i det kända vindistriktet  Entre-Deux-Mers. Som namnet antyder så är det området mellan floderna Garonne och Dordogne som avses. Vi besöker Malagar som var författaren Francois Mauriacs hem och Malromé där konstnären Toulouse-Lautrec bodde. På sen eftermiddag går båten upp längs Garonne til Loupiac.

17 km vandring.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring Graves och Sauternes

I dag skall vi utforska de kända vinområdena Sauternes och Graves. Det förstnämnda har vunnit världsrykte genom de söta vinerna med Chateau d'Yquem och Chateau Suduiraut som de mest namnkunniga. Vi följer ån Ciron vars kyliga vatten rinner ut i den varmare Garonne. Då bildas det lätta dis som ädelrötan trivs i och som har skapat dessa säregna viner. Området Graves som vi även passerar var det första vinområdet i Bordeaux. På kvällen lättar vi ankare och går vidare till Bordeaux. Vi lägger till mitt i den historiska delen av Bordeaux.

12-13 km vandring

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Rundvandring i Bordeaux

Bordeaux har de senaste åren förvandlats till en av Europas vackraste och trevligaste städer. Den som vill se det mesta av staden går vår rundtur där man ser den historiska sidan med det magnifika Börshuset med sin vattenspegel, kyrkor och katedraler. Två saker man inte skall missa är den fina promenaden längs kajen och det nya vinmuséet La cité du Vin. Många bra och prisvärda restauranger att luncha på och självklart shopping.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vandring Margaux och Paulliac

Vi lämnar Bordeaux och går österut till Lamarque där vandringen börjar. Först kommer vi till Château Lamothe Bergeron. Vi är nu i kända Margaux med kända slott som Palmer, Issan, Priorat Lichine och kanske framförallt Château Margaux. Här finns det flera tillfällen att prova de goda vinerna. Man kan sedan utöka vandringen till Paulliac med ännu fler kända slott som Latour, Mouton Rothschild, Lynch Bages och Pontet Canet. På eftermiddagen fortsätter MS Bordeuax till den charmiga lilla vinbyn Bourg.

13-14 km vandring

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Vandring bland vingårdarna vid Côtes de Bourg

Dagens vandring bjuder på fina vyer över nästa ändlosa vinfält som kantas av vackra slott. Ta gärna tillfället att prova de goda vinerna från slotten Tayac, Eyquem Monconseil-Gazin och Marquis de Vauban. Gör gärna ett stopp på Bourgs trevliga Maison du Vins där man kan prova ortens viner och samtidigt njuta av vyn över Garonne. På kvällen lämnar vi Bourg och fortsätter ner mot Libourne och Fronsac.

12 km vandring

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 En vandring till Saint-Emilion

Den kanske vackraste och mest kända vinbyn i Bordeaux är Saint-Emilion. Bland gränderna i byn ligger vinbutiker och restauranger tätt. Vandringen kring byn är fin med ett lagom kuperat landskap. Här ligger vinslotten tätt och flera är lite extravaganta som Chateau Angelus och Chateau Cheval Blanc. I det intillliggande området Pomerol finns några av de bästa betalda vinerna i världen som Chateau Petrus och Le Pin. Alla görs till största delen av områdets favoritdruva Merlot. Vi återvänder på kvällen till båten för avskedsmiddag.

15 km vandring

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Bordeaux

Efter frukost om bord är det dags att säga farväl. Vi åker med egen buss tillbaka till Bordeaux järnvägsstation för vidare transport till flygplatsen.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Bordeaux

 • Klimat: Klimatet är milt under vår och höst (ca 20°) och kan bli varmt under sommaren (25-28°).
 • Land: Frankrike
 • Språk: franska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Båtvandring i Bordeaux

I reseprogrammet beskrivs vandringarnas längd och svårighetsgrad. Ni vandrar på egen hand med hjälp av ett utförligt informationspaket som ni får på båten. Det innehåller vägbeskrivning/kartor samt information om platserna ni besöker på vägen. Ni håller er egen takt och pausar när ni vill för att passa på att njuta av naturen, mötena med lokalbefolkningen och ett och annat gott glas vin. Ombord finns gäster från andra länder, och en engelsktalande guide finns till hands under måltiderna för att dela med sig av sin kunskap. Dagsetapperna kan ändras på grund av hög- och lågvatten eller andra förhållanden på floden. Dessa beslut tas av kaptenen.

Flyg och transfer

Transfer ingår ej men är enkel att åka själv. I avreseinformationen ges närmare uppgifter om hur man tar sig till startpunkten, och tillbaka igen. Närmaste flygplats är Bordeaux.

Karta

Hotell

M/S Bordeaux

M/S Bordeaux

M/S Bordeaux är 78 meter lång och 10 meter bred och kan som mest ta 96 gäster. Fartyget segler under fransk flagg och har en erfaren besättning. På nedre däck finns 36 hytter varav 34 har separata bäd...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-10-24Utan flyg/transferBåtvandring i Bordeaux från Libourne till Castets på egen hand, utan flyg och transfer12 995:-BokaMer information
2020-10-24ArlandaBåtvandring i Bordeaux från Libourne till Castets på egen hand17 995:-BokaMer information
2020-10-24KastrupBåtvandring i Bordeaux från Libourne till Castets på egen hand17 995:-BokaMer information
2020-10-24LandvetterBåtvandring i Bordeaux från Libourne till Castets på egen hand17 995:-BokaMer information
2020-10-31Utan flyg/transferBåtvandring i Bordeaux från Castets till Libourne på egen hand, utan flyg och transfer12 995:-BokaMer information
2020-10-31ArlandaBåtvandring i Bordeaux från Castets till Libourne på egen hand17 995:-BokaMer information
2020-10-31KastrupBåtvandring i Bordeaux från Castets till Libourne på egen hand17 995:-BokaMer information
2020-10-31LandvetterBåtvandring i Bordeaux från Castets till Libourne på egen hand17 995:-BokaMer information

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg