Skip to main content

Båtcykling med Venedig på egen hand

En bekväm båtcykling till Venedig med italiensk touch på mat och vin.

Resan längs den glittrande Po i norra Italien var vår första båtcykling och den är ständigt lika populär. Vi reser med det nybyggda skeppet Ave Maria. Hytterna på Ave Maria är rymliga och det är förmodligen den finaste flodbåten för cykling i Europa idag. Ombord finns resenärer från hela Europa och en engelsktalande guide. Cyklingen sker på egen hand. Resan börjar i historiska Mantova. Därefter cyklar vi längs den mäktiga Po-floden, genom en oförstörd landsbygd av våtmarker och naturliga kanaler kantade av fiskehyddor. Naturen är omväxlande och bjuder på ett rikt djurliv. Varje kväll efter dagens etapp väntar båten med en härlig middag lagad av skeppskocken. Sitt på däck och njut av solnedgången över det blänkande vattnet. Efter några dagar välkomnas vi av Venedigs magiska lagun.

Varannan vecka startar turen i Mantova, varannan vecka går den omvänt från Venedig. Klicka på "Boka" så ser du vilket håll resan går på.

Film från Båtcykling med Venedig

Aktivitet:Cykling
Resetyp:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, del i dubbelhytt med frukost, lunchpaket och middag, cykelhyra, vägbeskrivningar och informationspaket på engelska samt reseledares tjänster. Ingår ej: flygplatstransfer, dryck, inträden, övrigt. Tillägg: olika hyttalternativ. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Varannan vecka startar turen i Mantova, varannan vecka går den omvänt från Venedig. Klicka på "Boka" så ser du vilket håll resan går på. 

Dag 1 Mantova

Resan börjar i Mantova, omgiven av konstgjorda sjöar och smyckad av Mantovadynastin Gonzaga. Middag på båten, som ligger vid Porto Catena en kort promenad från centrum.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling Mantova - Governolo - Zelo

Båten tar oss till Mincio-piraternas näste Governolo, där cykeläventyret tar sin början. Vi cyklar längs Po-floden till byn Ostiglia, med dess medeltida fästning. Här blir det också ostprovning! Färden fortsätter via Canal Bianco till Zelo, där båten förtöjer för natten.

50 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling Zelo - Ferrara - Adria

Vi sätter av mot Ferrara, som kallas för "cykelstaden" tack vare sina många fina cykelvägar och detta fordons popularitet. En kort busstransfer tar oss till den gamla grekiska hamnen Adria, berömd för sin handel med bärnsten från Östersjön. Adria har även lånat sitt namn åt Adriatiska havet.

50 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling Adria - Porto Viro - Albarella

Idag beger vi oss från Porto Viro djupt in i Po-deltats labyrint, ett oförstört paradis mellan Pos våtmarker och laguner. Dagens mål är Albarella, en privat ö med urgamla anor. Om vattnet är lågt startar vi direkt från Adria.

33-55 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Cykling Albarella - Chioggia

Båten lämnar oss på flodens strand, där vi cyklar mellan deltat och Adige-flodens mynning. Vi följer vattenvägen till Venedigs lagun och övernattar i Chioggia, ”lilla Venedig”. Ett besök på fiskmarknaden i gryningen är ett måste!

40 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Cykling Chioggia - Venedig

Båten för oss till oasen Ca' Roman, en sandig ö omgiven av pinjeskogar. Vi cyklar längs lagunen tills vi når Pellestrina. Härifrån leder en ny cykelväg till färjelägret. En kort båttur tar oss till ön Lido, längs de gamla båthusen "murazzi", med ett stopp i den historiska hamnen Malamocco. Kvällens övernattning sker i lagunens hjärta på ön Giudecca, inte långt från Markusplatsen.

30 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Venedig

Idag vaknar vi till magiska vyer över lagunen, och ställer undan cyklarna för att ägna dagen åt att upptäcka La Serenissima, som Venedig kallas sedan gammalt.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till cykelresan och Venedig

Hemresa efter en vecka med mycket cykling och fina upplevelser.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Po, Mantova och Venedig

Resan går genom tre italienska regioner: Lombardiet, Emilia-Romagna och Veneto, och följer Italiens längsta flod Po till dess mynning i Adriatiska havet. Klara dagar syns Alperna i fjärran, men flodlandskapet är helt platt. Mantova har etruskiskt ursprung och omges sedan 1100-talet av fyra artificiella sjöar. Staden finns med på UNESCOs världsarvslista som en enastående renässans stad. Venedigs lagun befolkades av lokala stammar som flydde undan den germanska invasionen vid romarrikets slut, och blev så småningom till Medelhavets mäktigaste republik. Staden är med sina vattenvägar unik i världen och bjuder på otroliga konstskatter och suggestiva miljöer.

 • Klimat: Klimatet är milt under vår och höst (ca 20°) och kan bli varmt och fuktigt under sommaren (25-28°).
 • Land: Italien
 • Språk: italienska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej
 • Övrigt: transfer ingår ej men i avreseinformationen ges detaljerad information om hur ni tar er från flygplatsen till båten.

Båtcykling längs Po

I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Ni cyklar på egen hand med hjälp av ett utförligt informationspaket som ni får på båten. Det innehåller vägbeskrivning/kartor samt information om platserna Ni besöker på vägen. Ni cyklar 3-5 mil om dagen i plan terräng, till större delen längs floder och kanaler på lugna, asfalterade vägar. Ni håller er egen takt och pausar när ni vill för att passa på att njuta av naturen, umgänget med andra cyklister och kanske en kopp italienskt kaffe eller en svalkande dryck. Pröva gärna att cykla en etapp hemma i Sverige, som liknar någon av dagsetapperna i programmet. Då vet du redan innan ungefär vad som krävs av dig. Ombord en kunnig engelsktalande lokalguide, som finns till hands under måltiderna och cykelturerna för att dela med sig av sin kunskap och hjälpa till vid tekniska problem mm.

Floden Po kan bara navigeras från mynningen till Polesella vid lågvatten. Därför åker båten längs Fissero/Bianco-kanalen som går parallellt med Po. Under natten ligger båten förankrad, och under cykelturerna åker den före till nästa kajplats. Kortare navigering görs under frukost och middag.

Flyg och transfer

Transfer ingår ej men är enkel att åka själv med tåg. I avreseinformationen ges närmare uppgifter om hur man tar sig från olika flygplatser till startpunkten, och tillbaka igen.

Cyklarna

 • Typ: touring unisex
 • Växlar: 27
 • Bromsar: handbromsar
 • Sadel: bred av geltyp
 • Pedaler: vanliga, egna kan monteras (9/16" gänga; ta med eget verktyg)
 • Bagage: pakethållare, cykelväska bak, mindre styrväska fram
 • Kartficka: ja, på styrväskan
 • Flaskhållare: ja, även ny vattenflaska ingår
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja, ett per hytt
 • Reparationsset: ja, ett per hytt
 • Hjälm: ingår ej

Karta

Hotell

Ave Maria

Ave Maria

Ave Maria byggdes 2011 och har ritats speciellt för båtcyklingsresor av italienska arkitekter. Former, färger och material är omsorgsfullt utvalda för att skapa en varm atmosfär ombord. Salongen är up...

Bilder

Avgångar & priser

Sida 1 av 3

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-10-24Utan flyg/transferBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig utan flyg15 495:-BokaMer information
2020-10-24ArlandaBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig18 995:-BokaMer information
2020-10-24KastrupBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig18 995:-BokaMer information
2021-03-27Utan flyg/transferBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig utan flyg15 495:-BokaMer information
2021-03-27ArlandaBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig19 495:-BokaMer information
2021-04-10Utan flyg/transferBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig utan flyg20 995:-BokaMer information
2021-04-10ArlandaBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig24 995:-BokaMer information
2021-04-24Utan flyg/transferBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig utan flyg20 995:-BokaMer information
2021-04-24ArlandaBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig24 995:-BokaMer information
2021-05-08Utan flyg/transferBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig utan flyg20 995:-BokaMer information
2021-05-08ArlandaBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig24 995:-BokaMer information
2021-05-22Utan flyg/transferBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig utan flyg20 995:-BokaMer information
2021-05-22ArlandaBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig24 995:-BokaMer information
2021-06-05Utan flyg/transferBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig utan flyg20 995:-BokaMer information
2021-06-05ArlandaBåtcykling med Venedig på egen hand, från Mantova till Venedig24 995:-BokaMer information

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg