Skip to main content

Båtcykling till Budapest på egen hand

En skön båtcykling längs Donau med Wien, Bratislava och Budapest.

Vi bor på en riktig flodbåt och cyklar på dagarna längs den vackra och platta flodbanken. Under veckan besöker vi tre av huvudstäder. Njut av Wiens mysiga caféer, Bratislavas pittoreska stadskärna och Budapests mäktiga siluett. Vi passerar också Donau-loopen, Wachaus terrasserade vinlandskap och nationalparken Donauauen på denna båtcykling genom Europas hjärta. En cykelresa med många spännande intryck!

Aktivitet:Båtcykling
Resetyp:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalterativ (i flygresan ingår transfer), del i dubbelhytt i vald kategori, helpension (frukostbuffé, lunchpaket, middagar), cykelhyra, vägbeskrivningar och engelsktalande lokalguide. Ingår ej: dryck. Tillägg: olika hyttalternativ (se bokningen för priser), frivilliga utflykter och stadsvandringar. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Vid bokning kontrollerar vi först att plats och önskad hytt finns på båten, om inte hör vi av oss med ett alternativ!
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Passau

Ombordstigning på vårt stolta skepp fram till kl. 17, följt av välkomstdrink och middag på däck. Skeppet glider iväg mot Engelhartszell.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling Donau-loopen

Cyklingen börjar vid klostret Engelhartszell och går genom ett romantiskt landskap till platsen där Donau gör en dramatisk böj. Vi går ombord igen i Aschach.

Ca 40 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling Devin - Bratislava

Dagens cykling bjuder på ren och oförstörd natur i nationalparken. Vi cyklar genom mystiska skogar och känner tidlösheten i landskapet. I Bratislava finns möjligheten till en guidad stadstur på kvällen.

Ca 43 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling Budapest

Idag ägnar du hela dagen åt att upptäcka Budapest, till fots eller med cykel. Upplev den speciella atmosfären, ta ett bad i de varma källorna och missa inte gamla staden i Buda. Ön Margarethen är fin för kortare cykelturer. Även ikväll kan man gå med på en guidad stadstur.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Cykling Budapest - Visegrad - Esztergom

Ambitiösa cyklister startar redan i Budapest, medan resten åker med båten eller tåget till ungerska Wachau. Vi tittar på konstnärsbyn Szentendres utomhusutställningar och cyklar på ön med samma namn. I Esztergom missar vi inte Ungerns största kyrka.

Ca 25-55 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Wien

Denna eleganta stad upplevs lika bra till fots som på cykel eller rundtursbuss. Strosa längs de trädkantade boulevarderna och titta in på något av stadens omtalade caféer.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Cykling Wien - Melk (Wachau)

På kvällen lättar båten ankar och för oss till Wachau. Sista cykeldagen är en höjdpunkt! Vi cyklar genom vacker landsbygd med spridda sagobyar, aprikosträd, vinrankor, befästningar och kloster. Dagens mål är Melk, med sitt berömda benedikterkloster i barockstil. Avskedsmiddag med folkdans på kvällen.

Ca 35 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Passau

Vi mönstrar av i Passau mitt på dagen och återvänder hem efter en sagolik vecka.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind. Observera att Donau vid speciella tillfällen kan drabbas av mycket högt vatten och att båten då inte kan passera under broar. Rederiet får lösa transporterna med buss. Vid riktigt besvärliga tillfällen kan resan ställas in. Detta är force majeure men vi kommer självklart att försöka ta fram alternativ.

Resfakta

Donau

Donau är Västeuropas längsta flod. Den börjar i tyska Schwarzwald och slingrar sig österut genom ett varierat landskap till Donaudeltat vid Svarta havet, efter en resa på över 285 mil. Donau utgör vattenvägen för många centraleuropeiska länder och rinner bland annat genom Passau, Wien, Bratislava, Budapest och Belgrad, vackra och mäktiga städer som alla har floden att tacka för sin existens. Vi cyklar genom både Österrike, Ungern och Slovakien på denna resa.

 • Klimat: milt kontinentalt klimat
 • Land: Österrike, Ungern, Slovakien
 • Språk: tyska, ungerska, slovakiska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej
 • Övrigt: ni flyger till München och har sedan en transfer på knappt två timmar till Passau där båten ligger förtöjd. För de som inte har bokat transport så skickar vi med en vägbeskrivning tillsammans med avreseinformationen.

Båtcykling längs Donau

Det finns engelsktalande guide ombord, medan du cyklar själv med hjälp av utförliga vägbeskrivningar. Dessa får du på båten. I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Pröva gärna att cykla en etapp hemma i Sverige, som liknar någon av dagsetapperna i programmet. Då vet du redan innan ungefär vad som krävs av dig. Vi reser tillsammans med gäster från andra länder, och en engelsktalande guide informerar varje morgon om den kommande dagen. Han finns även till hands under måltiderna för att dela med sig av sin kunskap och hjälpa till vid tekniska problem mm. Man cyklar i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen. Cykelturerna startar efter frukost och avslutas under eftermiddagen. Man kan själv göra ett lunchpaket vid frukosten utan kostnad. Det finns alltid möjlighet att äta lunch utefter vägen på restaurang eller i form av en picknick.

Flyg och transfer

Om du har flyg med oss ingår flygplatstransfer t/r. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen på München. Man kan sedan åka tåg från flygplatsen till Passau. Tågtider: www.bahn.de.

Cyklarna

 • Typ: touring
 • Växlar: 7- eller 21-växlade. Väljs vid bokning
 • Bromsar: både hand- och fotbroms på 7-växlade. Endast handbroms på 21-växlat. 
 • Sadel: bred av geltyp
 • Pedaler: vanliga, egna kan monteras
 • Bagage: pakethållare, cykelväska bak, mindre styrväska fram
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja, ett per hytt
 • Reparationsset: ja, ett per hytt
 • Hjälm: ingår ej
 • Tillval: Elcykel
 • Övrigt: om du inte har egen försäkring kan en cykelförsäkring mot stöld och skador tecknas på plats (kostnad ca 15 euro för en vanlig cykel; ca 50 euro för elcykel).

Karta

Hotell

M/S Fortuna

M/S Fortuna

M/S Fortuna blir vårt flytande hem under veckan. Det är ett riktigt Premium-skepp med stilig atmosfär. Här finns en ljus och luftig panoramasalong, restaurang, bar och ett delvis övertäckt soldäck. De...
MS Carissima

MS Carissima

MS Carissima är en riktig flodkryssare. Den har genomgått en komplett renovering under 2016. Ombord finns en stor restaurang och en panoramalounge med bar. Här finns också en spa- avdelning med bastu...
MS Normandie

MS Normandie

MS Normandie är en riktig flodkryssare. Här finns det gott om plats på soldäck, i loungen med bar och i restaurangen. Alla hytterna ligger utåt och har fönster. På övre däck kan de öppnas. Dubbelhytte...

Avgångar & priser

Sida 1 av 9

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-04-26Utan flyg/transferBåtcykling till Budapest utan flyg och transfer9 995:-Boka
2020-04-26ArlandaBåtcykling till Budapest15 995:-Boka
2020-04-26KastrupBåtcykling till Budapest15 995:-Boka
2020-04-26LandvetterBåtcykling till Budapest15 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-05-03Utan flyg/transferBåtcykling till Budapest utan flyg och transfer11 495:-Boka
2020-05-03ArlandaBåtcykling till Budapest17 495:-Boka
2020-05-03KastrupBåtcykling till Budapest17 495:-Boka
2020-05-03LandvetterBåtcykling till Budapest17 495:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-05-09Utan flyg/transferBåtcykling till Budapest utan flyg och transfer11 995:-Boka
2020-05-09ArlandaBåtcykling till Budapest17 995:-Boka
2020-05-09KastrupBåtcykling till Budapest17 995:-Boka
2020-05-09LandvetterBåtcykling till Budapest17 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-05-10Utan flyg/transferBåtcykling till Budapest utan flyg och transfer11 495:-Boka
2020-05-10ArlandaBåtcykling till Budapest17 495:-Boka
2020-05-10KastrupBåtcykling till Budapest17 495:-Boka

Liknande resor

Båtcykling längs Donau på egen hand

Båtcykling längs Donau på egen hand

Upplev en av världens mest populära cykelleder och bo bekvämt på båt. - Vi har valt ut de bästa sträckorna på denna populära och välmarkerade cykelled och besöker klostret Stift i Melk, kejsarstaden...
Båtcykling med Donaus fyra huvudstäder och Järnporten

Båtcykling med Donaus fyra huvudstäder och Järnporten

På långcykling genom Europa. - Följ med oss på en resa fylld av intryck genom hela sju länder. Vi kommer att få uppleva Donaus vackraste områden där särskilt den mäktiga Järnporten imponerar med sina...
Båtcykling i Bordeaux på egen hand

Båtcykling i Bordeaux på egen hand

Konsten att njuta av livet! - En spännande nyhet där vi cyklar genom alla de kända vindistrikten i Bordeaux-området och bor bekvämt på fina flodbåten Bordeaux. Precis som vinerna från dessa områden s...
Tulpancykling i Holland på egen hand

Tulpancykling i Holland på egen hand

En lätt och lyxig båtcykling i Holland när blomstringen är som störst! - En spännande nyhet till våren är en båtcykling till de vackraste tulpanodlingarna i Holland. Vi bor ombord på den magnifika fl...
Båtcykling längs Mosel på egen hand

Båtcykling längs Mosel på egen hand

En härlig cykelresa genom den vackra Moseldalen. - Moseldalen är känd för sköna natur och för sitt goda vin. Det bästa sättet att upptäcka den på är vår båtcykling längs med floderna Saar och Mosel...
Båtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand

Båtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand

På två hjul genom Holland och Flanderns historia. - På denna båtcykling plockar vi russinen ur den kaka som är kontinentens nordvästra hörn. Med start i Amsterdam cyklar vi flackt och skönt mellan ch...

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg