Skip to main content

Båtcykling i Bordeaux på egen hand

Konsten att njuta av livet!

En spännande nyhet där vi cyklar genom alla de kända vindistrikten i Bordeaux-området och bor bekvämt på fina flodbåten Bordeaux. Precis som vinerna från dessa områden så uppvisar även landskapen stora skillnader. Området är idealiskt för cykling med många cykelleder och lagom kupering. En höjdpunkt är besöket i Bordeaux som har utvecklats till en av Europas vackraste städer, tillika en riktig cykelstad. Maten ombord håller hög klass och bjuder på många lokala specialiteter. I Bordeaux kan man konsten att njuta av livet och vinerna går ju så bra tillsammans med ostron, anka och goda ostar.  En cykelresa för livsnjutare!

Film från Båtcykling i Bordeaux

Aktivitet:Båtcykling
Resetyp:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer från Bordeaux centrum till båten med retur), sju övernattningar på båten M/S Bordeaux, helpension (frukost, lunchpaket och middag), cykelhyra, vägbeskrivningar och informationspaket på engelska samt reseledares tjänster. Ingår ej: flygplatstransfer, dryck, inträden. Tillägg: olika hyttalternativ. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter. OBS: vid bokning kontrollerar vi först att plats finns på båten, om inte hör vi av oss med ett alternativ!
Boka resa

Sök resa

Program

Resan går Castets-en-Dorthe – Fronsac/Libourne varannan vecka och Fronsac/Libourne - Castets-en-Dorthe varannan. Klicka på ”Boka” för att se vilket håll avgången går på.

Dag 1 Castets-en-Dorthe

Flyg till Bordeaux, sedan transfer till Castets-en-Dorthe där båten väntar.

Incheckning från 15:00. På eftermiddagen gör vi sedan en kortare cykeltur i området som kallas Lilla Holland och som ligger mitt i Garonne-dalen. Välkomstdrink på kvällen och middag.

15 km.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling Sauternes

Efter en god frukost väntar en rundtur med cykel i Sauternes-området där det kända söta vinet med samma namn produceras. Cykelvägen kantas av pittoreska slott och vi har möjlighet att stanna till för att prova dessa goda viner. På eftermiddagen bordar vi vår båt igen som sedan stävar vidare mot staden Cadillac.

30-35 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling Entre-Deux-Mers / Graves


Cadillac ligger i området Graves som sägs vara Bordeaux-vinernas vagga. Den gamla medeltida staden är centralort för Entre-Deux-Mers, vinområdet mellan floderna Garonne och Dordogne. Vi cyklar igenom vinfälten som tillhör Premieres Côtes de Bordeaux och vi gör stopp för att prova traktens vin. I området har författare som Francois Mauriac och konstnärer som Toulouse-Lautrec varit verksamma. Väl framme vid båten fortsätter vi sedan in till Bordeaux där vi lägger till i centrum.

40 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Day 4 Cykling i hjärtat av Bordeaux

På förmiddagen gör vi en stadsrundtur med cykel i Bordeaux. Staden har ambitioner att bli Europas cykelhuvudstad och här planerar man med cykeln i åtanke. Vi besöker alla de kända sevärdheterna. Bordeaux stadskärna är världsarvsklassad av Unesco. I de trånga gränderna ligger caféer och barer tätt och det är lätt att slinka in för en kaffe med canellés (ortens populära bakverk) eller några ostron och ett glas vitt.  På eftermiddagen finns tid för shopping och egna strövtåg innan båten går vidare till Bourg.

30 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Cykling Pauillac

På morgonen går båten från Bourg till Paulliac, det röda vinets huvudstad. Här väntar en behaglig cykeltur genom vinfält och förbi magnifika vinslott.  Det är som att cykla igenom Systembolagets mer exklusiva utbud, fast med bättre utsikt. Vi cyklar genom Margaux med kända namn som Palmer och Issan, för att inte nämna Chateau Margeux. Runt Paulliac ligger Chateau Latour med sitt typiska torn, Chateau Mouton Rothchild och Chateau Pontet Canet för att bara nämna några. Det finns självklart även tid att besöka en vinproducent för provsmakning. På eftermiddagen korsar vår båt Garonne och vi lägger till vid Blaye, med fortet Vauban från 1600-talet som vakar över staden.

40 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Cykling Bourg-sur-Gironde 


Efter en kort sväng runt det mäktiga fortet cyklar vi ut bland vinfälten. Vingårdarna på denna av Garonne är inte lika kända som de på den vänstra sidan men kvalitén är nästan lika hög. Området är lite mer kuperat med böljande vinfält och charmiga vinslott. I detta område går sedan medeltiden pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Cyklingen sker delvis på en gammal banvall nu transformerad till en cykelled. Vi återvänder till båten för att åka vidare till Bourg-sur-Gironde, en historisk stad med många byggnader från Solkungens (Louis XIV) tid. Efter middag kan man ta en tur till fots genom den pittoreska staden.

35-55 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Cykling Saint-Emilion

Vi börjar dagen med en kort båttur till Fronsac vid floden Dordogne där vi äntrar cyklarna. Första stoppet blir i Libourne, ännu en fin historisk stad som även har en välbesökt marknad på fredag förmiddag. Sedan bär det av mot de kända vindistrikten Pomero och Saint Emilion. Längs vägen dyker kända vinslott upp som Ausone, Chaval Blanc och Pétrus. Området är mer kuperat än vid Paulliac och är även Unesco-skyddat. Staden Saint Emilion är en riktig pärla och här finns många tillfällen att prova traktens viner. Vi återvänder till båten i Fronsac på eftermiddagen.

35-55 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till cykelresan i Bordeaux

På förmiddagen är det utcheckning och sedan transfer till Bordeaux för de som har bokat. Sedan flyg till Sverige efter en härlig vecka med mycket cykling och vin.

Måltider: frukost

OBS! De tre floder som båten trafikerar under veckan är påverkade av tidvattnet. Det kan skilja 6 meter under dagen. Detta kan påverka var och när man kan lägga till. Vi reserverar oss för ändringar på grund av tidvatten, väder och vind.

Resfakta

Bordeaux

 • Klimat: Klimatet är milt under vår och höst (ca 20°) och kan bli varmt under sommaren (25-28°).
 • Land: Frankrike
 • Språk: franska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Båtcykling i Bordeaux

I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Ni cyklar på egen hand med hjälp av ett utförligt informationspaket som ni får på båten. Det innehåller vägbeskrivning/kartor samt information om platserna ni besöker på vägen. Ni håller er egen takt och pausar när ni vill för att passa på att njuta av naturen, mötena med lokalbefolkningen och ett och annat gott glas vin. Ombord finns gäster från andra länder, och en engelsktalande guide finns till hands under måltiderna för att dela med sig av sin kunskap. Dagsetapperna kan ändras på grund av hög- och lågvatten eller andra förhållanden på floden. Dessa beslut tas av kaptenen.

Flyg och transfer

Transfer ingår ej men är enkel att åka själv. I avreseinformationen ges närmare uppgifter om hur man tar sig till startpunkten, och tillbaka igen. Närmaste flygplats är Bordeaux.

Karta

Hotell

M/S Bordeaux

M/S Bordeaux

M/S Bordeaux är 78 meter lång och 10 meter bred och kan som mest ta 96 gäster. Fartyget segler under fransk flagg och har en erfaren besättning. På nedre däck finns 36 hytter varav 34 har separata bäd...

Avgångar & priser

Sida 1 av 9

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-04-04Utan flyg/transferBåtcykling i Bordeaux från Castets till Libourne på egen hand, utan flyg och transfer13 995:-Boka
2020-04-04ArlandaBåtcykling i Bordeaux från Castets till Libourne på egen hand18 995:-Boka
2020-04-04KastrupBåtcykling i Bordeaux från Castets till Libourne på egen hand18 995:-Boka
2020-04-04LandvetterBåtcykling i Bordeaux från Castets till Libourne på egen hand18 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-04-11Utan flyg/transferBåtcykling i Bordeaux från Libourne till Castets på egen hand, utan flyg och transfer13 995:-Boka
2020-04-11ArlandaBåtcykling i Bordeaux från Libourne till Castets på egen hand18 995:-Boka
2020-04-11KastrupBåtcykling i Bordeaux från Libourne till Castets på egen hand18 995:-Boka
2020-04-11LandvetterBåtcykling i Bordeaux från Libourne till Castets på egen hand18 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-04-18Utan flyg/transferBåtcykling i Bordeaux från Castets till Libourne på egen hand, utan flyg och transfer13 995:-Boka
2020-04-18ArlandaBåtcykling i Bordeaux från Castets till Libourne på egen hand18 995:-Boka
2020-04-18KastrupBåtcykling i Bordeaux från Castets till Libourne på egen hand18 995:-Boka
2020-04-18LandvetterBåtcykling i Bordeaux från Castets till Libourne på egen hand18 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-04-25Utan flyg/transferBåtcykling i Bordeaux från Libourne till Castets på egen hand, utan flyg och transfer13 995:-Boka
2020-04-25ArlandaBåtcykling i Bordeaux från Libourne till Castets på egen hand18 995:-Boka
2020-04-25KastrupBåtcykling i Bordeaux från Libourne till Castets på egen hand18 995:-Boka

Liknande resor

Båtcykling längs Donau på egen hand

Båtcykling längs Donau på egen hand

Upplev en av världens mest populära cykelleder och bo bekvämt på båt. - Vi har valt ut de bästa sträckorna på denna populära och välmarkerade cykelled och besöker klostret Stift i Melk, kejsarstaden...
Båtcykling längs Mosel på egen hand

Båtcykling längs Mosel på egen hand

En härlig cykelresa genom den vackra Moseldalen. - Moseldalen är känd för sköna natur och för sitt goda vin. Det bästa sättet att upptäcka den på är vår båtcykling längs med floderna Saar och Mosel...
Båtcykling till Budapest på egen hand

Båtcykling till Budapest på egen hand

En skön båtcykling längs Donau med Wien, Bratislava och Budapest. - Vi bor på en riktig flodbåt och cyklar på dagarna längs den vackra och platta flodbanken. Under veckan besöker vi tre av huvudstäde...
Tulpancykling i Holland på egen hand

Tulpancykling i Holland på egen hand

En lätt och lyxig båtcykling i Holland när blomstringen är som störst! - En spännande nyhet till våren är en båtcykling till de vackraste tulpanodlingarna i Holland. Vi bor ombord på den magnifika fl...
Båtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand

Båtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand

På två hjul genom Holland och Flanderns historia. - På denna båtcykling plockar vi russinen ur den kaka som är kontinentens nordvästra hörn. Med start i Amsterdam cyklar vi flackt och skönt mellan ch...
Båtcykling i Holland på egen hand

Båtcykling i Holland på egen hand

Upptäck Holland på bästa tänkbara sätt: från cykelsadeln! - På vår populära cykelresa genom den södra delen av Holland får vi uppleva Rembrandts och Van Goghs landskap. Landet korsas av floder och ka...

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg