Båtcykling och vin i Bordeaux

Konsten att njuta av livet!

En spännande nyhet där vi cyklar genom alla de kända vindistrikten i Bordeaux-området och bor bekvämt på fina flodbåten Bordeaux. Precis som vinerna från dessa områden så uppvisar även landskapen stora skillnader. Området är idealiskt för cykling med många cykelleder och lagom kupering. En höjdpunkt är besöket i Bordeaux som har utvecklats till en av Europas vackraste städer, tillika en riktig cykelstad. Maten ombord håller hög klass och bjuder på många lokala specialiteter. I Bordeaux kan man konsten att njuta av livet och vinerna går ju så bra tillsammans med ostron, anka och goda ostar.  En cykelresa för livsnjutare!

Låt dig gärna inspireras av vår film från resan här!

Liknande cykelresor:

Båtcykling längs Donau

Båtcykling längs Mosel

Båtcykling med Venedig

Båtcykling till Budapest

Aktivitet:Båtcykling
Guide:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2Mer information
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer från Bordeaux centrum till båten med retur), sju övernattningar på båten M/S Bordeaux, helpension (frukost, lunchpaket och middag), cykelhyra, vägbeskrivningar och informationspaket på engelska samt reseledares tjänster. Ingår ej: flygplatstransfer, dryck, inträden. Tillägg: olika hyttalternativ. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter. OBS: vid bokning kontrollerar vi först att plats finns på båten, om inte hör vi av oss med ett alternativ!
Boka resa

Program

Resan går Castets-en-Dorthe – Fronsac varannan vecka och Fronsac - Castets-en-Dorthe varannan. Klicka på ”Boka” för att se vilket håll avgången går på.

Dag 1 Castets-en-Dorthe

Flyg till Bordeaux, sedan transfer till Castets-en-Dorthe där båten väntar.

Incheckning från 15:00. På eftermiddagen gör vi sedan en kortare cykeltur i området som kallas Lilla Holland och som ligger mitt i Garonne-dalen. Välkomstdrink på kvällen och middag.

15 km.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling Sauternes

Efter en god frukost väntar en rundtur med cykel i Sauternes-området där det kända söta vinet med samma namn produceras. Cykelvägen kantas av pittoreska slott och vi har möjlighet att stanna till för att prova dessa goda viner. På eftermiddagen bordar vi vår båt igen som sedan stävar vidare mot staden Cadillac.

30-35 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling Entre-Deux-Mers / Graves


Cadillac ligger i området Graves som sägs vara Bordeaux-vinernas vagga. Den gamla medeltida staden är centralort för Entre-Deux-Mers, vinområdet mellan floderna Garonne och Dordogne. Vi cyklar igenom vinfälten som tillhör Premieres Côtes de Bordeaux och vi gör stopp för att prova traktens vin. I området har författare som Francois Mauriac och konstnärer som Toulouse-Lautrec varit verksamma. Väl framme vid båten fortsätter vi sedan in till Bordeaux där vi lägger till i centrum.

40 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Day 4 Cykling i hjärtat av Bordeaux

På förmiddagen gör vi en stadsrundtur med cykel i Bordeaux. Staden har ambitioner att bli Europas cykelhuvudstad och här planerar man med cykeln i åtanke. Vi besöker alla de kända sevärdheterna. Bordeaux stadskärna är världsarvsklassad av Unesco. I de trånga gränderna ligger caféer och barer tätt och det är lätt att slinka in för en kaffe med canellés (ortens populära bakverk) eller några ostron och ett glas vitt.  På eftermiddagen finns tid för shopping och egna strövtåg innan båten går vidare till Bourg.

30 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Cykling Pauillac

På morgonen går båten från Bourg till Paulliac, det röda vinets huvudstad. Här väntar en behaglig cykeltur genom vinfält och förbi magnifika vinslott.  Det är som att cykla igenom Systembolagets mer exklusiva utbud, fast med bättre utsikt. Vi cyklar genom Margaux med kända namn som Palmer och Issan, för att inte nämna Chateau Margeux. Runt Paulliac ligger Chateau Latour med sitt typiska torn, Chateau Mouton Rothchild och Chateau Pontet Canet för att bara nämna några. Det finns självklart även tid att besöka en vinproducent för provsmakning. På eftermiddagen korsar vår båt Garonne och vi lägger till vid Blaye, med fortet Vauban från 1600-talet som vakar över staden.

40 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Cykling Bourg-sur-Gironde 


Efter en kort sväng runt det mäktiga fortet cyklar vi ut bland vinfälten. Vingårdarna på denna av Garonne är inte lika kända som de på den vänstra sidan men kvalitén är nästan lika hög. Området är lite mer kuperat med böljande vinfält och charmiga vinslott. I detta område går sedan medeltiden pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Cyklingen sker delvis på en gammal banvall nu transformerad till en cykelled. Vi återvänder till båten för att åka vidare till Bourg-sur-Gironde, en historisk stad med många byggnader från Solkungens (Louis XIV) tid. Efter middag kan man ta en tur till fots genom den pittoreska staden.

35-55 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Cykling Saint-Emilion

Vi börjar dagen med en kort båttur till Fronsac vid floden Dordogne där vi äntrar cyklarna. Första stoppet blir i Libourne, ännu en fin historisk stad som även har en välbesökt marknad på fredag förmiddag. Sedan bär det av mot de kända vindistrikten Pomero och Saint Emilion. Längs vägen dyker kända vinslott upp som Ausone, Chaval Blanc och Pétrus. Området är mer kuperat än vid Paulliac och är även Unesco-skyddat. Staden Saint Emilion är en riktig pärla och här finns många tillfällen att prova traktens viner. Vi återvänder till båten i Fronsac på eftermiddagen.

35-55 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till cykelresan i Bordeaux

På förmiddagen är det utcheckning och sedan transfer till Bordeaux för de som har bokat. Sedan flyg till Sverige efter en härlig vecka med mycket cykling och vin.

Måltider: frukost

OBS! De tre floder som båten trafikerar under veckan är påverkade av tidvattnet. Det kan skilja 6 meter under dagen. Detta kan påverka var och när man kan lägga till. Vi reserverar oss för ändringar på grund av tidvatten, väder och vind.

Skriv ut

Karta

Hotell

M/S Bordeaux

M/S Bordeaux

M/S Bordeaux är 78 meter lång och 10 meter bred och kan som mest ta 96 gäster. Fartyget segler under fransk flagg och har en erfaren besättning. På nedre däck finns 36 ...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
26/8ArlandaM/S Bordeaux18 995:-Boka
26/8KastrupM/S Bordeaux18 995:-Boka
26/8LandvetterM/S Bordeaux18 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
2/9ArlandaM/S Bordeaux18 995:-Boka
2/9KastrupM/S Bordeaux18 995:-Boka
2/9LandvetterM/S Bordeaux18 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
9/9ArlandaM/S Bordeaux18 995:-Boka
9/9KastrupM/S Bordeaux18 995:-Boka
9/9LandvetterM/S Bordeaux18 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
23/9ArlandaM/S Bordeaux18 995:-Boka
23/9KastrupM/S Bordeaux18 995:-Boka
23/9LandvetterM/S Bordeaux18 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
7/10ArlandaM/S Bordeaux18 995:-Boka
7/10KastrupM/S Bordeaux18 995:-Boka
7/10LandvetterM/S Bordeaux18 995:-Boka