Skip to main content

Båtcykling längs Mosel på egen hand

En härlig cykelresa genom den vackra Moseldalen.

Moseldalen är känd för sköna natur och för sitt goda vin. Det bästa sättet att upptäcka den på är vår båtcykling längs med floderna Saar och Mosel. Vi bor ombord på MS Patria och cyklar på dagarna längs med stränderna på fina cykelvägar. Vi har gott om tid att både njuta av utsikten och prova de goda vinerna. Andra höjdpunkter är besöken i romarstaden Trier och de pittoreska korsvirkesstäderna Bernkastel och Cochem.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Cykling
Resetyp:Resa på egen handMer information
Svårighetsgrad:2Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, del i dubbelhytt i vald kategori med helpension (frukostbuffé, lunchpaket, middagar), cykelhyra och engelsktalande lokalguide. Ingår ej: transfer till och från flygplatsen, dryck, frivilliga utflykter. Tillägg: olika hyttalternativ, se priser i bokningen. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Resan går antingen från Saarburg till Koblenz, eller omvänt från Koblenz till Saarburg, på olika veckor. Se resans namn i bokningen.

Dag 1 Saarburg

Flyg till Frankfurt därefter tågresa till Saarburg. Incheckning på båten efter 16.00. Passa på att upptäcka Saarburg och dess vattenfall.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling Saarburg – Trier

Efter frukost lämnar vi Saarburg och cyklar till den kända Saarloopen där floden gör en kraftig böj. Vi passerar Luxemburg och når på eftermiddagen Trier där båten väntar på oss. Som tillval kan du följa med på en guidad tur i Trier med dess berömda romerska torn, Porta Nigra.

Ca 31-39 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling Trier – Mehring

Dagens cykeltur går via Pfalzel till Mehring, det största vinområdet i Mosel-Saar-Ruwer-regionen.

Ca 26-34 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling Mehring – Bernkastel – Kues

Vi cyklar längs med Mosels stränder till den kända vinbyn Bernkastel – Kues. Missa inte de vackra korsvirkeshusen i Bernkastel. Här finns många möjligheter att prova traktens goda viner hos producenterna.

Ca 50 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Cykling Bernkastel – Kues – Traben Trarbach – Zell

Från Bernkastel-Kues ner mot Traben – Trarbach kantas cykelvägen av vingårdar på de branta sluttningarna. På eftermiddagen kommer vi fram till den största vinbyn längs Mosel: Zell.

Ca 45 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Cykling Zell – Beilstein - Cochem

I dag väntar den mysiga byn Bellstein på oss. Vårt slutmål för dagen är Cochem med en borg och pittoreska hus. På kvällen kan du delta i en vinprovning hos en vinbonde.

Ca 35 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Cykling Cochem – Alken - Koblenz

Vi cyklar in I dalen Elztal där vi kan besöka den gamla borgen. Väl framme i Alken, en av de äldsta städerna i området, väntar sedan båten som tar oss den korta resan till Koblenz. Ca

27 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till cykelresan längs Mosel

Först tåg till flygplatsen i Frankfurt och sedan flyg hem till Sverige.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Mosel

Mosel är en av Europas vackraste floder. De branta stränderna kantas av vingårdar och längs med floden går fina cykelvägar. Området är en mycket gammal kulturbygd och de historiska byggnaderna är talrika. Vi bor på båt och cyklar på dagarna mellan vingårdar och pittoreska städer.

 • Klimat: milt kontinentalt klimat
 • Land: Tyskland
 • Språk: tyska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej
 • Övrigt: ni flyger till Frankfurt och har sedan en tre timmars tågresa till antingen Koblenz eller Saarburg där båten ligger förtöjd. På hemresan åker ni tåg från Saarburg eller Koblenz till flygplatsen. Tågresorna kostar totalt c:a 70 Euro per person. Vi skickar tågtidtabeller tillsammans med avreseinformationen. För de som inte har bokat transport så skickar vi tillsammans med avreseinformationen en vägbeskrivning till platsen där båten ligger förtöjd.

Båtcykling längs Mosel

Det finns engelsktalande guide ombord, medan du cyklar själv med hjälp av utförliga vägbeskrivningar. Dessa får du ombord. I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Pröva gärna att cykla en etapp hemma i Sverige, som liknar någon av dagsetapperna i programmet. Då vet du redan innan ungefär vad som krävs av dig. Vi reser tillsammans med gäster från andra länder, och en engelsktalande guide informerar varje morgon om den kommande dagen. Han finns även till hands under måltiderna för att dela med sig av sin kunskap och hjälpa till vid tekniska problem mm. Man cyklar i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen. Cykelturerna startar efter frukost och avslutas under eftermiddagen. Man kan själv göra ett lunchpaket vid frukosten utan kostnad. Det finns alltid möjlighet att äta lunch utefter vägen på restaurang eller i form av en picknick.

Flyg och transfer

Transfer ingår ej i resan men är enkel att åka själv. Man åker tåg från flygplatsen i Frankfurt till Saarburg, och tillbaka från Koblenz till flygplatsen. Tågtider: www.bahn.de.

Cyklarna

 • Typ: touring
 • Växlar: 7 (eller 21 på förfrågan)
 • Bromsar: både hand- och fotbroms
 • Sadel: bred av geltyp
 • Pedaler: vanliga, egna kan monteras
 • Bagage: pakethållare, cykelväska bak, mindre styrväska fram
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja, ett per hytt
 • Reparationsset: ja, ett per hytt
 • Hjälm: ingår ej
 • Tillval: 21-växlad cykel

Karta

Hotell

M/S Patria

M/S Patria

Ms Patria seglar under holländsk flagg och kan ta 66 gäster. Hytterna är 8 kvadratmeter och har alla dusch/Wc. På båten finns bar, restaurang och soldäck. Vi bor i samma hytter med egen dusch/wc under...

Bilder

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg