Skip to main content

Båtcykling i Kroatien

Tänk, att få flyta runt i den vackra kroatiska skärgården med båt! 

På vår mest populära båtcykling i Kroatien har vi chartrat egna båtar med svenska cykelguider ombord. Vi utgår från Split och kryssar runt i  den dalmatiska skärgården. På dagarna upptäcker vi nya öar från cykelsadeln, stannar och badar i det kristallklara och inbjudande vattnet. På kvällen väntar båten vid kaj,  vi sätter oss vid dukat bord för att äta en god middag. Sedan ligger vi skönt i kojen och låter Adriatiska havets vågor vagga oss till sömns. Ett fantastiskt trivsamt sätt att resa aktivt på!

Film från Båtcykling i Kroatien

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Cykelresor, Båtcykling
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:2, 3Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelhytt med halvpension, cykelhyra, guide, hamnskatt, inträde till Mljet. Ingår ej: övriga måltider, dryck. Tillägg: dubbelhytt för eget bruk. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Split

Flyg till Split och kort transfer till hamnen i Trogir. Vi lämnar väskorna ombord på båten och har sedan tid för lunch på egen hand inne i den gamla stan. På eftermiddagen kastar loss och beger oss till lilla fiskebyn Milna på ön Brac.

Måltider: middag

Dag 2 Båtcykling Brac

Dagens etapp börjar uppför längs olivlundar, vinodlingar och kaktusar. De (i Kroatien) berömda vinsorterna Vugaca (vit) och Murvica (röd) kommer från ön. Den vita marmor som vi ser har använts både till Vita Huset i Washington och riksdagshuset i Berlin. Från toppen har vi en fin utsikt över grannön Hvar och där på 700 möh äter vi lunch på en familjeägd ekologisk bondgård som är 300 år gammal, där de lagar traditionella kroatiska rätter. Vi fortsätter sedan ner till stranden i Bol. Från Bol kan man se stranden Gyllene Hornet, ett populärt fotomotiv.

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Båtcykling Peljesac

En avkopplande förmiddag på båten när vi styr kosan mot Peljesac, som trots att den är en halvö mest liknar en ö. Lunch på däck och sedan rullar vi av cyklarna och trampar upp mot klostret ovanför Orebic, innan vi rullar utför mot båten igen. På kvällen blir det grillmiddag under stjärnorna på däck!

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Båtcykling Mljet

Ön Mljet är också känd som honungsön. Vi cyklar en vacker rundtur runt de båda sjöarna som förbinds med havet via ett smalt inlopp. Vi besöker också öns kända benediktinerkloster från 1100-talet. Idag är detta område en nationalpark och utgörs av vackra tall- och ekskogar. På kvällen fortsätter vår båt till Korcula för övernattning.

Måltider: frukost, lunch

Dag 5 Båtcykling Korcula

Vi vaknar upp till vågornas kluckande mot skrovet i det som sägs vara Marco Polos hemstad. De många trädgårdarna omgärdade av cypresser gör Korcula till den kanske vackraste av Dalmatiens öar. Vi cyklar genom Smokvica och Cara som är två kända vindistrikt och når sedan Prigradica där båten ligger och väntar på oss. Medan vi gör oss iordning för middag navigerar båten mot den vackra staden Hvar på ön med samma namn, där vi ska övernatta. I stan kan vi besöka domkyrkan och flera gotiska palats.

Måltider: frukost, middag

Dag 6 Båtcykling Hvar

Ön Hvar är framför allt känd för sina färgstarka fält av rosmarin och lavendel. Det klarblå havet kontrasterar vackert med de antika byggnaderna i varmgul sten. Ön har flest soltimmar i Adriatiska havet (över 2700 timmar per år). Vi cyklar upp på toppen där vi gör ett lunchstopp, och med ny energi i kroppen gör vi en mycket trevlig cykeltur längs havet ner mot staden Starigrad, där vi övernattar.

Måltider: frukost

Dag 7 Båtcykling Solta

Medan vi avnjuter vår frukost stävar skeppet mot ön Solta. Sista cykelturen går genom olivlundar och vingårdar på den lilla charmiga ön. Vi får också möjlighet att svalka oss i det kristallklara vattnet. På eftermiddagen navigerar vi tillbaka till fastlandet och kulturarvsrika Trogir där vi ligger sista natten.

Måltider: frukost, lunch

Dag 8 Farväl till Båtcyklingen i Kroatien

Efter frukosten är det dags att lämna båten efter en avkopplande vecka i Kroatiens övärld.

Måltider: frukost

Hur tuff är turen? 2-3 cyklister. Dagsetapperna är mellan 25-45 km, med en höjdskillnad på 200-500 meter.

Vi navigerar på öppet hav och vädret kan ofta styra var båten kan lägga till och vilka turer som är lämpliga. Ändringar i programmet kan därför förekomma.

Resfakta

Kroatiens övärld

Kroatien tillhörde tidigare Jugoslavien. Landet har närmare fem miljoner invånare och huvudstaden heter Zagreb. Kroatien har en lång kust och en mycket vacker skärgård med över 1000 öar varav 66 är bebodda. Vår resa till cykel och med båt går i Dalmatien, som har många kända städer som Split, Zadar och Dubrovnik. Öarna Hvar, Brac och Mljet är vida kända för sin vackra miljö och trevliga fiskebyar.

 • Klimat: medelhavsklimat
 • Land: Kroatien
 • Språk: kroatiska. Engelska fungerar bra.
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Kuna
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige. Kort fungerar i städerna men kontanter är säkrast. På båtarna tas endast kontanter i lokal valuta.
 • Dricks: besättningen uppskattar dricks vid resans slut. Vår guide informerar om lämplig summa och hjälper till med insamlingen.
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej
 • Övrigt: Vid incheckning erhålls ett set lakan och två handdukar per person. Handdukarna byts en gång under veckan. Badhanddukar ingår ej. Extra hytt- och badhanddukar kan hyras ombord. Badhandduk kan även köpas ombord. En liter vatten per person och dag ingår från båten. Eget vatten får ej tas med ombord men kan köpas i de flesta hamnar vid avgång. Olika dryckespaket erbjuds ombord till extra kostnad.

Cykling i Kroatiens övärld

I reseprogrammet beskrivs cykelturernas svårighetsgrad. Pröva gärna att cykla en etapp hemma i Sverige, som liknar någon av dagsetapperna i programmet. Då vet du redan innan ungefär vad som krävs av dig. Vi cyklar i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen.

På båten finns både cyklister och vandrare från Prima Travel, samt flera svenska guider som leder turerna. Vandrings- och cykelprogrammen är helt separata. Vi äter dock samma måltider ombord. En cyklist är välkommen att gå över till vandringen, medan möjligheten för en vandrare att pröva på cykling är avhängigt om det finns extracyklar ombord.

Varje dag ingår antingen lunch eller middag på båten. Vissa dagar ingår lunchen i form av lunchpaket. Luncher som inte ingår under turerna äter vi tillsammans på restaurang, där var och en beställer och betalar det man vill ha. Övriga middagar som inte ingår äts på egen hand i hamn.

Vill man unna sig en extra vilodag går det utmärkt att stanna kvar på båten.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Split. Därifrån har vi ca 20 minuters transfer till Trogirs hamn. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Split. Därifrån går flygbussar och taxi till Split stad. Bordning sker cirka kl 13:00. Om du liksom vi flyger till Split kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Cyklarna

 • Typ: mountainbike
 • Växlar: 24/27
 • Bromsar: handbromsar
 • Sadel: normal. Egen sadel kan monteras
 • Pedaler: normala. Egna pedaler kan monteras
 • Bagage: pakethållare samt cykelväska ingår
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår
 • Övrigt: aluminiumram
 • Tillval: elcykel (mot extra kostnad och måste förbokas)

Karta

Hotell

Kapetan Jure

Kapetan Jure

De båtar vi använder i Kroatiens övärld är motorseglare byggd i charmig kroatisk stil. Skeppskänslan är hela tiden påtaglig, med polerat trä och mässingsklockor som kallar till bords. Mäss, bar och so...

Liknande resor

Båtcykling i Kroatien på egen hand

Båtcykling i Kroatien på egen hand

Tänk, att få flyta runt i den vackra kroatiska skärgården med båt! - Dalmatiens övärld utanför Split är som gjord för cykling. Du bor ombord på en bekväm båt tillsammans med cyklister från hela värl...
Kustcykling i Kroatien

Kustcykling i Kroatien

En halvö som lånat sin form av en druvklase, det måste väl vara ett bra ställe för njutningsfylld cykling i lantlig Medelhavsmiljö? - Istrien tillhör Kroatien och ligger mittemot Venedig, vilket märk...
Cykla i Montenegro

Cykla i Montenegro

På cykel genom det stora lilla landet. - Sjuttio toppar över tvåtusen meter, Medelhavets sydligaste fjord och Europas största ravin, allt hittar man i Montenegro och det på en yta stor som Upplands...
Cykla i Albanien

Cykla i Albanien

En tidsresa till ett av Medelhavets vackraste länder. - Vår resa till Albanien bjuder på riktiga cykeldagar med fantastiska vyer som slår det mesta en erfaren researrangör har fått uppleva. Under vec...
Cykla i Slovenien

Cykla i Slovenien

En mycket populär cykelresa genom Sloveniens vackraste landskap från alper till stränder. - Vår mest erfarna cykelguide Magnus tycker att den här cykelresan i Slovenien är bland det bästa man kan gör...

Erbjudanden

21/9Vandring i Ligurien och Cinque Terrefrån 11 995:-
28/9Vandring på Blomsterrivieranfrån 10 995:-
28/9Vandring i Ligurien och Cinque Terrefrån 11 995:-
28/9Lätt vandring i Greklandfrån 12 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg