Skip to main content

Båtcykling i Holland på egen hand

Upptäck Holland på bästa tänkbara sätt: från cykelsadeln!

På vår populära cykelresa genom den södra delen av Holland får vi uppleva Rembrandts och Van Goghs landskap. Landet korsas av floder och kanaler och vi cyklar genom båtcyklingens hemland. Vi bor bekvämt på M/S Sir Winston som troget väntar på oss vid etappens slutmål. Vi besöker kända städer som porslinsstaden Delft, hamnstaden Rotterdam och ostens Gouda under veckan. På våren kan man även besöka tulpanodlingarna i Keukenhof. En cykelvecka med många upplevelser!

Film från Båtcykling i Holland

Aktivitet:Båtcykling
Resetyp:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, sju övernattningar på båten M/S Sir Winston, helpension (frukost, lunchpaket och middag), cykelhyra, vägbeskrivningar och informationspaket på engelska samt reseledares tjänster. Ingår ej: flygplatstransfer, dryck, inträden. Tillägg: olika hyttalternativ. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter. OBS: vid bokning kontrollerar vi först att plats finns på båten, om inte hör vi av oss med ett alternativ!
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Ankomst Amsterdam

Vi landar på Schiphol och kan sedan checka in på eftermiddagen på båten. På kvällen finns sedan tillfälle att uppleva Amsterdam by night. 

Måltider: middag

Dag 2 Cykling Zaandam och Zaanse Schans

Vi börjar dagen med att åka båt till Zaandam. Här cyklar vi till friluftsmuséet Zaanse Schans där vi kan se hur man gör ost, träskor och andra holländska specialiteter. Vi cyklar sedan tillbaka till Zaandam via rekreationsområdet Twiske.

30 km.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling till Gouda

Dagen börjar med navigering till Utrecht. Härifrån cyklar ni mot Gouda, känt för sin ost. Det går att göra en omväg till Kasteel de Haar, Nederländernas största slott med dess vackra trädgårdar. Man kan också ta ett uppfriskande bad i sjön Reeuwijkse Plassen. På våren under tulpansäsongen kan man denna dag åka på en heldagsutflykt till Keukenhof och beundra tulpanerna. Då ingår busstransfer och inträde. Utflykten bokas i samband med resan på vår hemsida.

40 km 

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling Rotterdam och Delft

Vi lämnar Gouda efter frukost och åker båt till Rotterdam. Sedan kan vi välja: antingen cykla till porslinsstaden Delft eller cykla till landets administrativa huvudstad Haag och sedan vidare till kurorten Scheveningen vid kusten. Cykel eller tåg tillbaka.

35 alt. 85 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Cykling med Världskulturarv och Schoonhaven

På morgonen cykling till världskulturarvet Kinderdijk, känd för sina väderkvarnar. Vi fortsätter sedan till Schoonhaven med dess silvertillverkning och vackra stadskärna. Här väntar båten på er.

43 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Cykling till Utrecht

Dagens cykling går genom det vackra landskapet vid Polderland till Oudewater, känd för sin häxvåg. Just det, under medeltiden vägde man de som anklagades för häxeri här. Om de vägde lika mycket som en ”normal” person så fick de ett certifikat att de inte var häxor. Vågen finns fortfarande kvar. Vi fortsätter sedan till Utrecht känd finns fina katedral. 50 km cykling.

40 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Cykling tillbaka till Amsterdam

Efter en bits navigering från Utrecht cyklar ni längs den lilla och vindlande floden Vecht genom vackra landskap. Vecht är känd som ”Nederländernas Loire” med många slott och villor längs vattnet. På kvällen kan man ta en båttur längs kanalerna i Amsterdam (betalas på plats)

50 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till cykelresan i Holland

Efter frukost checkar vi ut och lämnar vårt skepp för vidare resa hem.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Holland

Holland heter officiellt Nederländerna, och man har dessutom två huvudstäder: Amsterdam och Haag. Trots sin litenhet var Holland en stor kolonialmakt när det begav sig, och är idag ett ledande land inom flera områden. Inte minst vad gäller ingenjörskonsten, slipad av den ständiga kampen mot Nordsjön som vill svälja det låglänta landet. Med obändlig målmedvetenhet har man byggt vallar och kanaler som sedan länge utgör självklara inslag i det holländska landskapet. Det är de vackra kanalerna vi följer förbi väderkvarnar, vackra byar och tulpanfält.
Keukenhof är normalt öppet från slutet av mars till mitten av maj. Aktuella datum och tider finns på www.keukenhof.nl.
 
 • Klimat: tempererat
 • Land: Nederländerna
 • Språk: nederländska. Holländare brukar vara mycket bra på engelska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej
 • Övrigt: ni flyger till Amsterdam. Vi skickar med en vägbeskrivning tillsammans med avreseinformationen för hur man tar sig till båten.

Båtcykling i Holland

Det finns engelsktalande guide ombord, medan du cyklar själv med hjälp av utförliga vägbeskrivningar. Dessa får du på båten. I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Pröva gärna att cykla en etapp hemma i Sverige, som liknar någon av dagsetapperna i programmet. Då vet du redan innan ungefär vad som krävs av dig. Vi reser tillsammans med gäster från andra länder, och en engelsktalande guide informerar varje morgon om den kommande dagen. Han finns även till hands under måltiderna för att dela med sig av sin kunskap och hjälpa till vid tekniska problem mm. Man cyklar i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen. Cykelturerna startar efter frukost och avslutas under eftermiddagen. Man kan själv göra ett lunchpaket vid frukosten utan kostnad. Det finns alltid möjlighet att äta lunch utefter vägen på restaurang eller i form av en picknick.

Flyg och transfer

Transfer ingår ej i resan men är enkel att åka själv. I avreseinformationen ges närmare anvisningar hur man tar sig från flygplatsen Amsterdam Schiphol till båten och tillbaka.

Cyklarna

 • Typ: touring, unisex
 • Växlar: 7
 • Bromsar: både hand- och fotbroms
 • Sadel: vanlig
 • Pedaler: vanliga, egna kan monteras
 • Bagage: pakethållare, cykelväska bak
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår ej

Karta

Hotell

M/S Sir Winston

M/S Sir Winston

M/S Sir Winston är en komfortabel flodbåt med restaurang och bar i engelsk stil. Båten är 67 meter lång och har 35 hytter. Hytterna är kompakta (ca 7 kvm) men praktiska med två separata bäddar i vinke...

Avgångar & priser

Sida 1 av 7

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-03-28Utan flyg/transferBåtcykling i Holland på egen hand, utan flyg8 495:-Boka
2020-03-28ArlandaBåtcykling i Holland på egen hand10 995:-Boka
2020-03-28KastrupBåtcykling i Holland på egen hand10 995:-Boka
2020-03-28LandvetterBåtcykling i Holland på egen hand10 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-04-04Utan flyg/transferBåtcykling i Holland på egen hand, utan flyg9 495:-Boka
2020-04-04ArlandaBåtcykling i Holland på egen hand11 995:-Boka
2020-04-04KastrupBåtcykling i Holland på egen hand11 995:-Boka
2020-04-04LandvetterBåtcykling i Holland på egen hand11 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-04-11Utan flyg/transferBåtcykling i Holland på egen hand, utan flyg10 495:-Boka
2020-04-11ArlandaBåtcykling i Holland på egen hand12 995:-Boka
2020-04-11KastrupBåtcykling i Holland på egen hand12 995:-Boka
2020-04-11LandvetterBåtcykling i Holland på egen hand12 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-04-18Utan flyg/transferBåtcykling i Holland på egen hand, utan flyg11 495:-Boka
2020-04-18ArlandaBåtcykling i Holland på egen hand13 995:-Boka
2020-04-18KastrupBåtcykling i Holland på egen hand13 995:-Boka

Liknande resor

Båtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand

Båtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand

På två hjul genom Holland och Flanderns historia. - På denna båtcykling plockar vi russinen ur den kaka som är kontinentens nordvästra hörn. Med start i Amsterdam cyklar vi flackt och skönt mellan ch...
Tulpancykling i Holland på egen hand

Tulpancykling i Holland på egen hand

En lätt och lyxig båtcykling i Holland när blomstringen är som störst! - En spännande nyhet till våren är en båtcykling till de vackraste tulpanodlingarna i Holland. Vi bor ombord på den magnifika fl...
Båtcykling längs Donau på egen hand

Båtcykling längs Donau på egen hand

Upplev en av världens mest populära cykelleder och bo bekvämt på båt. - Vi har valt ut de bästa sträckorna på denna populära och välmarkerade cykelled och besöker klostret Stift i Melk, kejsarstaden...
Båtcykling längs Mosel på egen hand

Båtcykling längs Mosel på egen hand

En härlig cykelresa genom den vackra Moseldalen. - Moseldalen är känd för sköna natur och för sitt goda vin. Det bästa sättet att upptäcka den på är vår båtcykling längs med floderna Saar och Mosel...
Båtcykling i Bordeaux på egen hand

Båtcykling i Bordeaux på egen hand

Konsten att njuta av livet! - En spännande nyhet där vi cyklar genom alla de kända vindistrikten i Bordeaux-området och bor bekvämt på fina flodbåten Bordeaux. Precis som vinerna från dessa områden s...
Båtcykling till Budapest på egen hand

Båtcykling till Budapest på egen hand

En skön båtcykling längs Donau med Wien, Bratislava och Budapest. - Vi bor på en riktig flodbåt och cyklar på dagarna längs den vackra och platta flodbanken. Under veckan besöker vi tre av huvudstäde...

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg