Skip to main content

Båtcykling i Holland

Upptäck Holland på bästa tänkbara sätt: från cykelsadeln!

På vår populära cykelresa genom den södra delen av Holland får vi uppleva Rembrandts och Van Goghs landskap. Landet korsas av floder och kanaler och vi cyklar genom båtcyklingens hemland. Vi bor bekvämt på M/S Sir Winston som troget väntar på oss vid etappens slutmål. Vi besöker kända städer som porslinsstaden Delft, hamnstaden Rotterdam och ostens Gouda under veckan. På våren kan man även besöka tulpanodlingarna i Keukenhof. En cykelvecka med många upplevelser!

Film från Båtcykling i Holland

Liknande cykelresor:

Tulpancykling i Holland

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Båtcykling
Resetyp:Resa på egen handMer information
Svårighetsgrad:2Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, sju övernattningar på båten M/S Sir Winston, helpension (frukost, lunchpaket och middag), cykelhyra, vägbeskrivningar och informationspaket på engelska samt reseledares tjänster. Ingår ej: flygplatstransfer, dryck, inträden. Tillägg: olika hyttalternativ. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter. OBS: vid bokning kontrollerar vi först att plats finns på båten, om inte hör vi av oss med ett alternativ!

Sök resa

Program

Dag 1 Ankomst Amsterdam

Vi landar på Schiphol och kan sedan checka in på eftermiddagen på båten. På kvällen finns sedan tillfälle att uppleva Amsterdam by night.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling Alphen aan den Rhin 

Vi lämnar Amsterdam på morgonen och åker båt till Aalsmeer. Under bårfärden passerar vi 14 broar. I Aalsmeer  börjar cyklingen som går via insjön Brassemermeer till dagens mål Alphen aan den Rhin.

45 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling Nordsjöns stränder och Gouda

På morgonen cyklar vi mot Gouda, känd för sin ost. Vill man cykla lite extra fortsätter man ut mot Nordsjöns stränder och staden Katwijk. På våren kan man cykla till de stora tupanodlingarna i Keukenhof via Lisse. (De är öppna 22/3 – 20/5).

25 - 40 km 

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling Rotterdam och Delft

Vi lämnar Gouda efter frukost och åker båt till Rotterdam. Sedan kan vi välja: antingen cykla till porslinsstaden Delft eller cykla till landets administrativa huvudstad Haag och sedan vidare till kurorten Scheveningen vid kusten. Cykel eller tåg tillbaka.

35 alt. 80 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Cykel Världskulturarv och Schoonhaven

På morgonen cykling till världskulturarvet Kinderdijk, känd för sina väderkvarnar. Vi fortsätter sedan till Schoonhaven där båten väntar.

38 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Cykling till Utrecht

Dagens cykling går genom det vackra landskapet vid Polderland till Oudewater , känd för sin häxvåg. Just det, under medeltiden vägde man de som anklagades för häxeri här. Om de vägde lika mycket som en ”normal” person så fick de ett certifikat att de inte var häxor. Vågen finns fortfarande kvar. Vi fortsätter sedan till Utrecht känd finns fina katedral. 50 km cykling.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Cykling från Zaandam till Amsterdam

Vi börjar dagen med att åka båt till Zaandam. Här cyklar vi till friluftsmuséet Zaanse Schans där vi kan se hur man gör ost, träskor och andra holländska specialiteter. Vi cyklar sedan vidare till Amsterdam via rekreationsområdet Twiske. På kvällen kan man göra en båttur på stadens kanaler.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till cykelresan i Holland

Efter frukost checkar vi ut och lämnar vårt skepp för vidare resa hem.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Holland

Holland heter officiellt Nederländerna, och man har dessutom två huvudstäder: Amsterdam och Haag. Trots sin litenhet var Holland en stor kolonialmakt när det begav sig, och är idag ett ledande land inom flera områden. Inte minst vad gäller ingenjörskonsten, slipad av den ständiga kampen mot Nordsjön som vill svälja det låglänta landet. Med obändlig målmedvetenhet har man byggt vallar och kanaler som sedan länge utgör självklara inslag i det holländska landskapet. Det är de vackra kanalerna vi följer förbi väderkvarnar, vackra byar och tulpanfält.
Keukenhof är normalt öppet från slutet av mars till mitten av maj. Aktuella datum och tider finns på www.keukenhof.nl.
 
 • Klimat: tempererat
 • Land: Nederländerna
 • Språk: nederländska. Holländare brukar vara mycket bra på engelska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej
 • Övrigt: ni flyger till Amsterdam. Vi skickar med en vägbeskrivning tillsammans med avreseinformationen för hur man tar sig till båten.

Båtcykling i Holland

Det finns engelsktalande guide ombord, medan du cyklar själv med hjälp av utförliga vägbeskrivningar. Dessa får du på båten. I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Pröva gärna att cykla en etapp hemma i Sverige, som liknar någon av dagsetapperna i programmet. Då vet du redan innan ungefär vad som krävs av dig. Vi reser tillsammans med gäster från andra länder, och en engelsktalande guide informerar varje morgon om den kommande dagen. Han finns även till hands under måltiderna för att dela med sig av sin kunskap och hjälpa till vid tekniska problem mm. Man cyklar i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen. Cykelturerna startar efter frukost och avslutas under eftermiddagen. Man kan själv göra ett lunchpaket vid frukosten utan kostnad. Det finns alltid möjlighet att äta lunch utefter vägen på restaurang eller i form av en picknick.

Flyg och transfer

Transfer ingår ej i resan men är enkel att åka själv. I avreseinformationen ges närmare anvisningar hur man tar sig från flygplatsen Amsterdam Schiphol till båten och tillbaka.

Cyklarna

 • Typ: touring, unisex
 • Växlar: 7
 • Bromsar: både hand- och fotbroms
 • Sadel: vanlig
 • Pedaler: vanliga, egna kan monteras
 • Bagage: pakethållare, cykelväska bak
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår ej

Karta

Hotell

M/S Sir Winston

M/S Sir Winston

M/S Sir Winston är en komfortabel flodbåt med restaurang och bar i engelsk stil. Båten är 67 meter lång och har 35 hytter. Hytterna är kompakta (ca 7 kvm) men praktiska med två separata bäddar i vinke...

Erbjudanden

3/11Vandring i Andalusien, utan flyg/transferfrån 9 995:-
3/11Vandring i Andalusienfrån 11 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg