Skip to main content

Båtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand

På två hjul genom Holland och Flanderns historia.

På denna båtcykling plockar vi russinen ur den kaka som är kontinentens nordvästra hörn. Med start i Amsterdam cyklar vi flackt och skönt mellan charmiga byar och historiska minnesmärken längs Zeelands vattenvägar, Schelde-floden och de pittoreska vattendragen Vecht och Lek. Efter varje cykeltur ligger båten och väntar med alla sina bekvämligheter och helpension. Under en vecka besöker vi Hollands hjärta Utrecht, diamanternas och nattlivets Antwerpen, flamländska pärlan Ghent och UNESCO-listade Brygge. I Holland vankas det besök på en osttillverkare och cykling förbi Kinderdijks 19 väderkvarnar (också de UNESCO-listade). Trots att resan går mellan två nationer rör vi oss i samma kulturområde med de närbesläktade språken holländska och flamländska.

Aktivitet:Båtcykling
Resetyp:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, del i dubbelhytt, helpension (frukost, lunchpaket och middag), cykelhyra, vägbeskrivningar och informationspaket på engelska samt reseledares tjänster. Ingår ej: flygplatstransfer, dryck, inträden. Tillägg: olika hyttalternativ. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter. OBS: vid bokning kontrollerar vi först att plats finns på båten, om inte hör vi av oss med ett alternativ!
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Amsterdam – Vianen

Efter bordning mitt på dagen lägger båten ut och styr kosan mot Vianen, en liten befäst by på floden Lek. Här sover ni första natten, men först kan den som vill ta en kvällstur på cykel.

Måltider: middag

Dag 2 Båtcykling Vianen – Kinderdijk

Den första cyklingen går mot Schoonhoven, känd som Silverstaden efter alla duktiga silversmeder som har arbetat här sedan 1600-talet. Ni cyklar sedan genom Alblasserwaard-regionen till Kinderdijk. Alla de 19 väderkvarnarna åtnjuter UNESCO-status och det finns tillfälle att besöka en av dem. Från Alblasserdam tar ni ”vattenbussen”, en snabbfärja som tar er och cyklarna till Dordrecht, en av Hollands äldsta städer. Här är det trevligt strosa kring på land en stund före (eller efter) middagen ombord.

56 km cykling.

Måltider: frukost, lunchpaket, middag 

Dag 3 Båtcykling Dordrecht – Antwerpen

Frukosten blir lite extra mysig eftersom skeppet samtidigt rör sig mot Tholen, där dagens cykeltur börjar. Ni passerar skogen Wouwse Plantage och den imponerande slussen Kreekrak. Bakom kröken ligger ert flytande hem och väntar, och efter bordning passar det med en after bike på däck medan ni navigerar mot Antwerpen. Staden är känd för att sedan koloniala tider hantera 80% av världens alla oslipade diamanter, men har förstås flera sevärdheter som stadshuset, torget Grote Market, katedralen och det medeltida Steen-slottet.

Välj mellan 20 och 36 km cykling.

Måltider: frukost, lunchpaket, middag 

Dag 4 Båtcykling Antwerpen – Dendermonde

Dagen börjar med att cykla ut ur Antwerpen på en vacker cykelväg längs tidvattenfloden Schelde, mot vårt hem för natten Dendermonde. Det finns bara ett ord som kan beskriva landskapet runt Schelde och det är ”magnifikt”. Detta är resans naturmässiga höjdpunkt. Njut!

Välj mellan 48 och 64 km cykling.

Måltider: frukost, lunchpaket, middag 

Dag 5 Båtcykling Dendermonde – Ghent

Idag fortsätter cyklingen längs Schelde till Ghent. Denna livliga universitetsstad har en minst sagt rik historia. Hör bara: ett operahus, 18 muséer, över 100 kyrkor och mer än 400 historiska byggnader! Om du bara ska besöka en så välj St Bavo-katedralen med sin imponerande samling av medeltida konst. Tack vare läget mellan floderna Leie och Schelde har staden varit en viktig handelsplats sedan romerska tider.

52 km cykling.

Måltider: frukost, lunchpaket, middag 

Dag 6 Båtcykling Ghent – Brygge

Dagens cykling går genom västra Flanderns vackra kulturlandskap till Brygge. Staden beskrivs ibland som ”Norra Europas Venedig” och det säger väl det mesta. Man har genom seklerna lyckats bevara den medeltida karaktären på ett naturligt och levande sätt. Ett besök i Brygge är ett måste någon gång i livet och man kan förkovra sig på ett av de många muséerna eller bara insupa atmosfären och skönheten på planlösa promenader eller sittandes på ett utecafé.

45 km cykling.

Måltider: frukost, lunchpaket, middag 

Dag 7 Båtcykling Brygge – Nordsjön

Visst vore det synd att komma så nära kusten utan att komma till havet! Den sista cykeldagen tar er längs en stilla kanal och förbi små gårdar till Nordsjöns strand. Här kan man bada från den fina sandstranden eller beundra dynlandskapet från ett strandcafé. Till sist cyklar ni tillbaka till Brygge för ännu en övernattning i denna stad.

Välj mellan 38 och 51 km cykling.

Måltider: frukost, lunchpaket, middag 

Dag 8 Farväl till cykelresan i Holland och Belgien

Efter frukost mönstrar ni av och återvänder hem, efter en härlig cykelvecka.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Holland och Belgien

Holland heter officiellt Nederländerna, och man har dessutom två huvudstäder: Amsterdam och Haag. Trots sin litenhet var Holland en stor kolonialmakt när det begav sig, och är idag ett ledande land inom flera områden. Inte minst vad gäller ingenjörskonsten, slipad av den ständiga kampen mot Nordsjön som vill svälja det låglänta landet. Med obändlig målmedvetenhet har man byggt vallar och kanaler som sedan länge utgör självklara inslag i det holländska landskapet. Det är de vackra kanalerna vi följer förbi väderkvarnar, vackra byar och tulpanfält.

Kungariket Belgien ligger på gränsen mellan den germaniska och latiska Europa. I norr talas flamländska, besläktat med hollänskan, och i syd talas franska. Det finns också en mindre grupp tysktalande. Romarna kallade BeNeLux-länderna för Gallia Belgica och området hängde mer eller mindre ihop till 1830 då man separerade från Holland. Belgiens kolonialtid har skildrats i Joseph Condrads Mörkrets hjärta (som blev till filmen Apocalypse Now) och man besatt ett mindre antal kolonier som Kongo, Rwanda och Burundi. Med undantag för Ardennerna i sydväst är landet slätt.  

 • Klimat: tempererat
 • Land: Nederländerna, Belgien
 • Språk: nederländska och flamländska. Lokalbefolkningen brukar vara mycket bra på engelska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Båtcyklingen från Amsterdam till Brygge

Det finns engelsktalande guide ombord, medan du cyklar själv med hjälp av utförliga vägbeskrivningar. Dessa får du på båten. På den här resan finns också möjlighet att cykla i grupp tillsammans med guiden utan extra kostnad. I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Pröva gärna att cykla en etapp hemma i Sverige, som liknar någon av dagsetapperna i programmet. Då vet du redan innan ungefär vad som krävs av dig. Vi reser tillsammans med gäster från andra länder, och en engelsktalande guide informerar varje morgon om den kommande dagen. Han finns även till hands under måltiderna för att dela med sig av sin kunskap och hjälpa till vid tekniska problem mm. Man cyklar i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen. Cykelturerna startar efter frukost och avslutas under eftermiddagen. Man kan själv göra ett lunchpaket vid frukosten utan kostnad. Det finns alltid möjlighet att äta lunch utefter vägen på restaurang eller i form av en picknick.

Flyg och transfer

Transfer ingår ej i resan men är enkel att åka själv. I Amsterdam ligger båten centralt i närheten av tågstationen. På hemresan har du ca 4 timmars tågresa från Brygge till Amsterdam Schiphol. I avreseinformationen ges närmare anvisningar hur man tar sig från flygplatsen Amsterdam Schiphol till båten och tillbaka.

Cyklarna

 • Typ: touring, unisex
 • Växlar: 7
 • Bromsar: både hand- och fotbroms
 • Sadel: gel
 • Pedaler: vanliga, egna kan monteras
 • Bagage: pakethållare, cykelväska bak
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår men ta gärna med en egen
 • Tillval: elcykel. Tandemcykel, barncykel och barnstol kan fås på förfrågan. Antalet är begränsat så var ute i god tid.

Karta

Hotell

M/S Fluvius

M/S Fluvius

Fluvius är ett mycket mysigt och omtyckt fartyg, renoverat 2017. Det rymmer upp til 44 gäster och totalt 22 hytter. Alla hytter har egen dusch/WC och AC samt eget litet fönster. I salongen finns en ba...

Avgångar & priser

Sida 1 av 2

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-06-27Utan flyg/transferBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand, utan flyg13 995:-Boka
2020-06-27ArlandaBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand16 995:-Boka
2020-06-27KastrupBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand16 995:-Boka
2020-06-27LandvetterBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand16 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-07-11Utan flyg/transferBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand, utan flyg13 995:-Boka
2020-07-11ArlandaBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand16 995:-Boka
2020-07-11KastrupBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand16 995:-Boka
2020-07-11LandvetterBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand16 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-07-25Utan flyg/transferBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand, utan flyg13 995:-Boka
2020-07-25ArlandaBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand16 995:-Boka
2020-07-25KastrupBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand16 995:-Boka
2020-07-25LandvetterBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand16 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-08-08Utan flyg/transferBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand, utan flyg13 995:-Boka
2020-08-08ArlandaBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand16 995:-Boka
2020-08-08KastrupBåtcykling Amsterdam - Brygge på egen hand16 995:-Boka

Liknande resor

Båtcykling i Holland på egen hand

Båtcykling i Holland på egen hand

Upptäck Holland på bästa tänkbara sätt: från cykelsadeln! - På vår populära cykelresa genom den södra delen av Holland får vi uppleva Rembrandts och Van Goghs landskap. Landet korsas av floder och ka...
Tulpancykling i Holland på egen hand

Tulpancykling i Holland på egen hand

En lätt och lyxig båtcykling i Holland när blomstringen är som störst! - En spännande nyhet till våren är en båtcykling till de vackraste tulpanodlingarna i Holland. Vi bor ombord på den magnifika fl...
Båtcykling längs Donau på egen hand

Båtcykling längs Donau på egen hand

Upplev en av världens mest populära cykelleder och bo bekvämt på båt. - Vi har valt ut de bästa sträckorna på denna populära och välmarkerade cykelled och besöker klostret Stift i Melk, kejsarstaden...
Båtcykling längs Mosel på egen hand

Båtcykling längs Mosel på egen hand

En härlig cykelresa genom den vackra Moseldalen. - Moseldalen är känd för sköna natur och för sitt goda vin. Det bästa sättet att upptäcka den på är vår båtcykling längs med floderna Saar och Mosel...
Båtcykling i Bordeaux på egen hand

Båtcykling i Bordeaux på egen hand

Konsten att njuta av livet! - En spännande nyhet där vi cyklar genom alla de kända vindistrikten i Bordeaux-området och bor bekvämt på fina flodbåten Bordeaux. Precis som vinerna från dessa områden s...
Båtcykling till Budapest på egen hand

Båtcykling till Budapest på egen hand

En skön båtcykling längs Donau med Wien, Bratislava och Budapest. - Vi bor på en riktig flodbåt och cyklar på dagarna längs den vackra och platta flodbanken. Under veckan besöker vi tre av huvudstäde...

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg