Alpina expeditioner

Som namnet antyder föddes alpinismen i Alperna, och det är fortfarande inom nära räckhåll som vi hittar några av de största upplevelserna. Vi vandrar klassiska och nyfunna långleder och bestiger toppar, och belönar oss med det oslagbara nätverket av bergshyttor för nattvila och goda middagar. Vandringen har mer tekniska inslag än våra vanliga vandringsresor och vi använder oss av utrustning som stegjärn, sele och rep. Resorna leds av våra svenska UAIGM-certifierade bergsguider. Läs mer om förutsättningarna här.

Vandring i Gran Paradiso

Vandring i de italienska Alpernas vackraste nationalpark. Denna höghöjdstur går till Gran Paradiso, den stora nationalparken i Aostadalen i Italien. Veckans höjdpunkt i dubbel bemärkelse blir en topptur till Italiens högsta berg på 4 161 m.ö.h. (toppen på Monte Rosa delas med Schweiz). Gran Paradiso är ....Läs mer »

Haute Route Chamonix-Zermatt

Den klassiska turen Haute Route är ett måste för varje hängiven vandrare. Haute Route mellan Chamonix och Zermatt är den absoluta klassikern i Alperna. Långa dagar, gröna dalgångar, stora glaciärer och ett par höga toppar. Vi bär med oss det vi behöver från start i Chamonix till mål ....Läs mer »

Topptur Monte Rosa

Monte Rosa runt – den höga vägen. En av våra mest spännande alpina turer är vår vandring runt mäktiga Monte Rosa, Alperna näst högsta berg. I massivet finns flest 4000 meters toppar i Alperna och vi tänker bestiga flera av dem. Vi har valt att gå den höga vägen, l'alta via, ....Läs mer »

Glaciärvandring i Jungfrauområdet

En riktig glaciärvandring  i ett av Alpernas mäktigaste områden. Jungfrau-området med legendariska berg som Eiger, Jungfrau och Mönch måste en bergsentusiast uppleva förr eller senare. Turen börjar med en tågresa upp genom berget Eiger, ett närmast galet byggprojekt från tidigt 1900-tal. ....Läs mer »

Toppturer runt La Meije

En drömresa för den som gillar stora berg. Det mäktiga massivet La Meije ligger i Parc des Ecrins som är Frankrikes största nationalpark och ligger i södra Alperna. Vi utgår från den kända alpina bergsbyn La Grave, där några av våra bästa svenska bergsguider bor året om. Från ....Läs mer »

Topptur Kilimanjaro

Drömmen om Afrika med en spännande toppbestigning! Legendariska Kilimanjaro är Afrikas högsta berg. Den slocknade vulkanen är världens högsta fristående berg och reser sig ur den afrikanska savannen upp till 5892 meters höjd. För att klara bestigningen måste vi vara riktigt acklimatiserade. ....Läs mer »