Skip to main content

Rapport från Vinvandring i Katalonien

Läs vår guide Pärs sköna rapport från vårens första vinvandring i Katalonien:

Ärligt talat, jag tror inte det finns något jag gillar mer än kompisgäng från Norrland! Helgens vinvandring var så fantastiskt kul, var länge sedan jag skrattat så mycket. Men vad kan gå fel? Sex kompisar från Östersund som känt varandra i 50 år. Addera fyra supertrevliga kunder till, sol, en stor mängd cava och vin, tre fina vandringar och magi uppstår.

Penedés i maj är vackert, så vackert. Bara en timme utanför Barcelona men en helt annan värld. Och till det så lägger vi hotellet El Castell med de härliga ägarna Montse och Kiko och deras stora hjärtan. Och såklart Montses mat.

Fjolårets vinvandringar var bra men lite för spretiga. Vi ville visa för mycket. Det slutade i att det blev för mycket transport, för mycket tid iväg från hotellet och kunderna återvände till Sverige med massor av intryck men alldeles slutkörda. Så i år fokuserade vi oss på ett mindre område, ett område som vi nu känner riktigt bra efter många grupper. Tre likvärdiga vandringar. Två bra vingårdsbesök. En trevlig picknick. Korta transporter. Och sa jag att vi drack cava?

Jag tror vi är dom enda som ordnar vandringar i Penedès. Det är ju egentligen helt galet. Men det är ett okänt område med både Barcelona och stränder som får all uppmärksamhet. Och det tar tid, mycket tid, att lära sig ett område bra. Jag bor i närheten och besöker under högsäsong flera vingårdar och restauranger i veckan. Sen älskar jag att vara ute och springa och vandra. Det var tre år sedan jag besökte den här delen av Katalonien första gången. Nu kan jag den ganska bra och är faktiskt riktigt stolt över att kunna sätta ihop en sånt här bra paket. Men det är väl OK att jag är?

Som avslutning åt vi, som flera gånger tidigare, Montses fantastisk paella. Sedan var det dags för mig att lämna gruppen och åka hem. Då ställer sig en av kunderna upp och håller ett tacktal. Det har hänt några gånger tidigare men, ja, det värmer så jäkla mycket!

En sån här helg är perfekt för kompisgäng, för kick-off och för teambuilding. Inga förkunskaper om vin krävs, bara att man gillar att promenera, dricka vin, äta god mat och skratta. Och vem gör inte det?

Pär Lindholm, Katalonien

Läs mer om den här resan här

Karta

Erbjudanden

12/8Expedition Kebnekaisefrån 29 995:-
19/9Vinvandring i Valpolicellafrån 7 495:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg