Vandring och cykling bortom det vanliga

Många är de som pilgrimsvandrat till Santiago de Compostela i Spanien med oss, för många en av livets måste-upplevelser. Santiago når vi antingen via den franska eller den portugisiska leden. Den franska leden börjar i St-Jean-Pied-de-Port vid Pyrenéernas fot. Därifrån går den genom Spanien i fyra delar, hela vägen till Santiago de Compostela. Den portugisiska leden börjar i Porto och kan gås i två delar eller i sin helhet. Vi erbjuder också en historisk variant på den franska leden som kallas Camino del Norte och går längs Atlantkusten. Den börjar i San Sebastián och går i fem delar.

Våra pilgrimsresor är kompletta och det mesta ingår

Vi förbokar flyg och hotell, inkluderar frukost och de flesta middagarna samt transporterar bagaget mellan hotellen så du bär med dig bara det som behövs för dagen. Du vandrar på egen hand med bra kartor och information, och träffar säkert pilgrimer och vandrare från hela världen längs vägen. Du slipper härbärgen: efter dagens vandring väntar en god måltid och en skön säng på hotell med eget badrum.

Vandringen längs Camino de Santiago

Pilgrimsleden är välbesökt och underlaget är omväxlande med grus, stigar och asfalt. Stigningarna är oftast inte så stora eller branta, istället är etapperna dagslånga med 20-30 km vandring. Detta ställer krav på väl ingångna skor och gärna ett byte. Se till att ha sporttejp med för begynnande skavsår om du går längre delar. Det är inte svårt att hitta; överallt sitter snäcksymbolen som talar om för pilgrimen att denne är på rätt väg. Våra vägbeskrivningar ger också en bra överblick.