Skip to main content

Exotiska vandringsnyheter!

Nu finns hela vårt digra vandrings- och cykelprogram bokningsbart här på hemsidan. Vi har slagit nytt rekord i antal nyheter i år, över 20 stycken! Mest spännande är kanske våra långväga resor till exotiska ställen som Karibien, Mexico, Burma och Himalaya. Det bästa med dessa resor är kanske att de ger möjlighet till färgstark vandring när vintern är som djupast här hemma.

Vandring i Karibien

Det var en spännande rekningsresa vi gjorde i november till Karibien och ön Dominica. Vi hade hört att här hittar man Västindiens bästa vandring, men undrade nog vad det skulle bli av det hela när vi skumpade fram på lappade vägar och letade efter undangömda leder i den täta djungeln. Men efter några dagar hade vi kapitulerat helt. Det var längesen vi hittade ett så genuint ställe, med så vacker och orörd natur. Här är det lätt att tänka sig pirater och upptäckare stryka längs kusterna!

Vandring i Copper Canyon

Anna Gyllenstierna är en av våra mest erfarna och omtyckta guider. Ofta stöter ni på henne i Italien, gärna på vinvandringarna, men i vintras vandrade hon i Copper Canyon i Mexico. Den resan måste ni ha med i programmet, tyckte hon! Många sätter Copper Canyon före Grand Canyon i ”häftighet”. Vi vandrar till bebodda indianbyar och använder oss av lokalbefolkningen som guider. Ännu en ”nära livet”- upplevelse!

Vandring och cykel i Burma

Vår delägare Ulf hade fått nys om att Burma inte bara var nästa stora resmål i Asien, utan också bjuder på finfin vandring och cykling. Vi upptäcker detta tidigare stängda land på båda sätten. Här möter vi ett asiatiskt land innan turistboomen, med enkelt jordbruk, sekellånga traditioner, oförstörd natur och spännande historia. En behaglig och lite magisk tidsresa.

Vandring i Nepal

Säg den hängivne vandrare och upptäckarsjäl som inte skulle vilja vandra i självaste Himalaya någon gång. Vår prisade bergsguide Per Ås har tillsammans med lokala kollegan Pemba Sherpa plockat fram en mäktig vandringsupplevelse i Nepal, där vi bland annat vandrar till Everest Base Camp och bestiger Island Peak (över 6000 möh!).

Bokningar har redan kommit in på samtliga resor så passa på!

Karta

Erbjudanden

12/8Expedition Kebnekaisefrån 29 995:-
19/9Vinvandring i Valpolicellafrån 7 495:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg